Kuva: Noora Huokonen
Jukka Mäki-Lahna luotsaa Finnprofilesia, yritystä, jota hänen isänsä oli perustamassa jo 25 vuotta sitten.

25-vuotiaan Finnprofilesin kasvu jatkuu – tavoitteena viennin lisäys

Industrial Prime FI | syyskuu 17, 2014

Shares

Industrial Prime FI

syyskuu 17, 2014

Tiivisteratkaisuja toimittava FP Finnprofiles Oy täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Yritys juhli syntymäpäiväänsä tiistaina Alihankinta-messuilla Tampereella.

Päämajaansa Sastamalassa pitävän yrityksen toimitusjohtaja Jukka Mäki-Lahna kertoo Suomen johtavan kumiprofiileita tuottavan yrityksen kasvaneen toimintavuosiensa aikana melkoisesti.

– Liikevaihto on 25 vuoden aikana kasvanut yli kymmenkertaiseksi, henkilöstömäärä on noussut ja vienti on tullut osaksi toimintaa, Mäki-Lahna listaa.

Tällä hetkellä vienti kattaa 30 prosenttia yrityksen liikevaihdosta. Tavoitteena on nostaa määrä viidessä vuodessa 50 prosenttiin. Suomen lisäksi tärkeimpiä markkina-alueita yritykselle ovat Pohjoismaat, Saksa, Ranska, Italia, Benelux-maat, Venäjä ja Itä-Euroopan alue.

Perheyritys pysyttelee kehityksen kärjessä

Mäki-Lahna uskoo, että yksi Finnprofilesin tärkeimmistä taidoista on kyky elää muuttuvien tilanteiden mukaan. Esimerkiksi joustavuus ja asiakaspalvelukyky ovat aina olleet tärkeitä ominaisuuksia yritykselle, jolla omia tuotteita ei ole niin paljon.

– Matkan varrelle on mahtunut 90-luvun lama ja 2000-luvun taantuma. Taito sopeutua erilaisiin tilanteisiin on aina ollut vahvuutemme.

Päättynyt tilikausi oli Finnprofilesille sen historian suurin liikevaihdollisesti, mutta laakereilleen ei voi jäädä lepäämään hetkeksikään. Toiminnan jatkumisen kannalta on olennaista kehittyä koko ajan.

– Etenkin tuotannon täytyy tehostua jatkuvasti, se on välttämättömyys Suomessa toimittaessa. Lisäksi henkilöstön koulutukseen pitää panostaa ja tietotaitoa lisätä. Myös konekantaa on syytä kehittää, esimerkiksi enemmän pitää automatisoida, Mäki-Lahna pohtii.

Finnprofilesin perusti vuonna 1989 Jukka Mäki-Lahnan isä Eero Mäki-Lahna toisen yhtiökumppanin kanssa. Isä ja poika ostivat koko osakekannan itselleen vuonna 2004.

Tällä hetkellä yrityksen leivissä työskentelee vajaat 60 henkilöä ja sen liikevaihto on noin yhdeksän miljoonaa euroa.

 Kuva: Tuomas Porkkala

Kuva: Tuomas Porkkala

Finnprofiles juhli 25-vuotissyntymäpäiviään Alihankinta-messujen yhteydessä tiistaina. Finnprofilesin toimitusjohtaja Jukka Mäki-Lahna skoolasi Sastamalan Seudun Yrityspalveluiden toimitusjohtajan Mikko Niemisen kanssa.
 
 Kuva: Tuomas Porkkala

Kuva: Tuomas Porkkala

Juhlissa kuultiin puhe Perheyritysten liiton toimitusjohtajalta Matti Vanhaselta.
Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares