Insta Automationin uusi toimitusjohtaja

Industrial Prime FI | toukokuu 23, 2011

Shares

Industrial Prime FI

toukokuu 23, 2011

Vasemmalla Insta Automationin uusi toimitusjohtaja Timo Lehtinen ja oikealla Pertti Huusko, joka jatkaa Insta DefSecin ja konsernin toimitusjohtajana.

 

”Tärkein tehtäväni on luoda edellytykset muille menestyä omissa tehtävissään. Jos kykenen tukemaan ihmisiä niin, että he saavuttavat tavoitteensa, olen silloin todennäköisesti onnistunut omassa työssäni”

Timo Lehtinen, Insta Automation

 

– Johtaminen on joukkuepeliä, ei missään nimessä ”one man show”, sanoo maaliskuun alussa Insta Automation Oy:n toimitusjohtajana aloittanut Timo Lehtinen.

– Tärkein tehtäväni on luoda edellytykset muille menestyä omissa tehtävissään. Jos kykenen tukemaan ihmisiä niin, että he saavuttavat tavoitteensa, olen silloin todennäköisesti onnistunut omassa työssäni.

– Juridinen vastuu on erilainen, mutta päivittäiseen työhön nimitys ei paljon vaikuta, vuodesta 2004 yrityksen toimialajohtajana toiminut Lehtinen arvioi työnsä muutosta.

Automation on toinen Insta Group Oy:n toimialoista, toinen on puolustus- ja turvallisuusteknologiaan keskittynyt Insta DefSec Oy. Tähän asti kummankin toimitusjohtajana on toiminut koko konsernin toimitusjohtaja Pertti Huusko, joka jatkaa edelleen DefSecin toimitusjohtajana ja toimialajohtajana.

Huuskon mukaan Timo Lehtisen nimityksen taustalla on automaatiotoimialan laajentaminen teollisuuden kunnossapitoon. Ensimmäisenä askeleena Insta ottaa ensi syksynä yhdessä Maintpartner Oy:n kanssa hoitoonsa Boliden Harjavalta Oy:n kunnossapidon.

– Kun näitä isoja kaloja pyydetään, on Timolla nyt asemansa kautta mahdollisuus toimia entistä itsenäisemmin, Pertti Huusko perustelee.

Timo Lehtisellä on johdettavanaan 300 hengen joukkue, runsaat sata suunnittelijaa, noin 120 asentajaa ja noin 60 hengen osasto, joka tekee sähköistykseen ja automaatioon liittyviä keskuksia.

– Kuvittelen ja toivon olevani oikeudenmukainen, avoin ja helposti lähestyttävä, Lehtinen arvioi johtamistapaansa.

– Timo on asiantuntijajohtaja, hän ei johda asemallaan vaan tekemisellään, Pertti Huusko täydentää.

 

Strategiana elinkaariajattelu

Yrityksen asiakaskunta koostuu pitkälti prosessiteollisuudesta ja energiantuottajista. Vesilaitosten automaatiossa yritys on markkinajohtaja Suomessa. Puunjalostusteollisuuden viime vuosien isot muutokset näkyvät Timo Lehtisen mukaan asiakaskunnan rakenteen muuttumisessa, volyymi- tai tulosmielessä murros ei ole yritystä haavoittanut.

– Strategiamme on tarjota palveluja asiakkaillemme automaatioon liittyvien investointien koko elinkaaren ajan, kaikissa niissä tehtävissä, mihin asiakas automaatiota tarvitsee, Lehtinen määrittelee.

Käytännössä se tarkoittaa automaatiosuunnittelua, automaatiojärjestelmien sovellussuunnittelua, keskuksia, automaatio- ja prosessisähköasennuksia, näistä osa-alueista koottuja kokonaistoimituksia sekä automaatioon liittyviä ylläpito- ja kunnossapitotöitä, modernisointeja ja uusintoja.

Yrityksen ja koko alan haasteena on se, että globaalisti toimiva prosessiteollisuus investoi lähelle kasvavia markkinoita, ainakaan vielä eivät kotimaiset investoinnit ole käynnistyneet kaivosteollisuutta lukuunottamatta. Toisaalta Suomessa on prosessiteollisuuden kapasiteettia edelleen paljon.

 

Teksti Martti Tammisto, O-S

Kuvat: Tuomas Porkkala, O-S

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares