Industrial Prime
Suomen ABB:n toimitusjohtaja Tauno Heinola.

ABB-yhtymän Q1-tulos julki: ”Stabiilia edistystä, oli markkinatilanne mikä hyvänsä”

Industrial Prime FI | huhtikuu 20, 2016

Shares

Industrial Prime FI

huhtikuu 20, 2016

ABB on tänään julkistanut vuoden 2016 ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa.

ABB kertoo onnistuneensa Next Level -strategiansa toteuttamisen myötä kasvattamaan sekä kannattavuuttaan että kassavirtaansa.

Perustilaukset olivat vakaalla tasolla. Tilausten kokonaismäärä väheni 7 %, mikä heijastaa haastavaa vuoden takaista vertailujaksoa. Liikevaihto laski 2 %, mutta yhtymä onnistui nostamaan operatiivista EBITA-marginaaliaan 0,9 prosenttiyksiköllä 12 %:iin. Operatiivinen kassavirta kasvoi noin 200 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

ABB summaa tiedotteessaan ensimmäisen kvartaalin tuloksen sanoin: ”Edistystä haastavilla markkinoilla.”

Puhelimitse tavoittamamme Suomen ABB:n toimitusjohtaja Tauno Heinola nosti kvartaalituloksia kommentoidessaan esille mielenkiintoisen yksityiskohdan.

– Oli markkinatilanne sitten mikä hyvänsä, ABB:n globaalit luvut ovat poikkeuksetta hyvin tasaisia. Dramaattisia muutoksia suuntaan tai toiseen ei juuri tapahdu, Heinola huomioi.

Heinola uskoo tasapainon selittyvän ABB:n edustamien toimialojen luonteella. Sähkön tuotanto, siirto, jakelu ja infrastruktuuri sekä teollisuuden, liikenteen ja muun infrastruktuurin sähköistäminen ja automaatio ovat aloja, joilla ABB:n asiakkaiden liiketoiminta on pitkäjänteistä, tasaisesti kehittyvää toimintaa.

– Toki globaali markkinatilanne näkyy tuloksissa, mutta siitä huolimatta yhtymän liiketoiminta on edelleen kehittynyt hyvin stabiilisti, Heinola sanoi.

 

Kotimarkkinoiden myynti kasvussa

ABB ei tapansa mukaan julkistanut kvartaalituloksia maittain. Onnistuimme silti utelemaan Heinolalta, miten vuosi on kotimaan puolella lähtenyt käyntiin.

Opimme, että vaikka ABB:n liiketoiminta on Suomessa perinteisesti kehittynyt koko yhtymän viitoittaman linjan suuntaisesti, tuore vuosineljännes on kuitenkin ollut poikkeus.

– Tilauksissa saavutimme kasvua, mutta kannattavuutta emme kuitenkaan pystyneet yhtymän tavoin parantamaan. Pitää silti muistaa, että vasta kolme kuukautta on kulunut. Se on meidän liiketoiminnassamme melko lyhyt aika, Heinola kertoi.

Positiivisella puolella Heinola nosti esille Marine-liiketoiminnan, joka jatkaa edelleen vahvaa voittokulkuaan. Lisäksi Suomen ABB on satsannut voimakkaasti kotimarkkinoihin, mikä näkyi ensimmäisellä vuosineljänneksellä kotimaan myynnin kasvuna.

– Tämä on sinänsä yllättävää, koska Suomen talous- ja markkinatilanteesta on nyt ollut liikkeellä niin paljon negatiivista viestiä. Ei tämä investointitilanne kuitenkaan mikään täysin toivoton ole ollut, Heinola kommentoi.

Yksittäisistä kaupoista Heinola mainitsi merkittävät sopimukset Valmet Automotiven ja Helsingin telakan kanssa sekä helmikuussa julkistetut, joskin pääasiassa vuoden 2015 lopulla kirjatut tilaukset Metsä Groupilta.

Tutkimuksen ja tuotekehityksen saralla Suomen ABB on koko ajan monessa mukana. Vaikka pienestä alkavat kehityshankkeet alkavatkin ruokkia yhtiön tulosta vasta vähitellen vuosien saatossa, Heinola kokee ne ABB:n liiketoiminnan kannalta erittäin tärkeiksi.

– Minusta meidän tulee arvostaa myös näitä pieniä alkuja. Jos ei koskaan aloita mitään uutta, ei myöskään koskaan voi synnyttää mitään uutta ja suurta.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares