Alihankintamessuista tulevaisuudessa entistä kansainvälisemmät

Industrial Prime FI | maaliskuu 21, 2011

Shares

Industrial Prime FI

maaliskuu 21, 2011

Tampereen Messujen toimitusjohtaja Hannu Vähätalo haluaa kehittää alihankintamessuista entistä kansainvälisemmät. Syksyn messuille osallistuu venäläisiä yritysjohtajia, joille etsitään liiketoimintamahdollisuuksia näytteilleasettajien joukosta.

 

Alihankintamessuilla vierailee syksyllä venäläisiä yrityksiä ja niiden johtajia. Käynti messuilla on osa laajempaa Suomen-vierailua, jonka Sitra yhteistyössä Finpron ja Tampereen Messujen kanssa järjestävät.

– Meillä on kova halu kehittää alihankintamessuja tapahtumana ennen kaikkea kansainvälisemmäksi, ja olemme tiedustelleet näytteilleasettajiltamme, mistä maasta ja minkä toimialan yrityksiä he haluaisivat tavata messujen yhteydessä. Venäjä on noussut selkeästi kiinnostavimmaksi markkinaksi.

– Järjestämme näytteilleasettajille ja venäläisille vieraillemme ”matchmaking” –tapaamisia, joita varten olemme selvittäneet osapuolten intressejä. Eli emme jätä yritysten kohtaamista sen varaan, että he törmäisivät messujen käytävällä.

Vähätalo kertoo, että matchmaking -tapaamisia on tarkoitus toteuttaa myös jatkossa, ja eri maateemat ovat mahdollisia.

– Nyt kuitenkin keskitymme Venäjään, koska kysyntä sen osalta on ollut runsasta.

 

Lisätilaa tiedossa

Alihankintamessut on ylivoimaisesti Tampereen Messujen vuoden suurin tapahtuma. Se muodostaa 40 prosenttia järjestäjän vuotuisesta liikevaihdosta, ja on myös kansainvälisessä mittakaavassa merkittävä teollisuustapahtuma. Alihankintamessujen merkittävästä asemasta huolimatta, järjestäjä kokee seinien tulleen rajoittavaksi tekijäksi tapahtuman kannalta.

– Usein uusien ideoiden toteuttaminen vaatii tapahtumapaikalta lisää tilaa.

Tilaa ei kuitenkaan ole ollut saatavilla riittävästi edes kaikille messuille mukaan tahtoville asiakkaille.

Ongelmallinen tilakysymys on nyt kuitenkin ratkeamassa, sillä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksella on käynnissä laajennushanke, jonka myötä lisätilaa saataisiin noin 7000 neliötä. Lisärakennus on suunniteltu rakennettavaksi A-hallin päätyyn. Asemakaavasta valitettiin korkeimpaan hallinto-oikeuteen, minkä vuoksi hanke on venynyt.

– Tarkoituksena olisi, että rakennustyöt päästään aloittamaan keväällä 2012, ja että lisätila alihankintamessuilla olisi ensimmäisen kerran käytössä syksyllä 2013, Vähätalo kertoo.

Lisäksi Tampereen kaupunki kokonaisuutena on kehittymässä tapahtumaystävällisemmäksi ympäristöksi. Keskustaan on nousemassa runsaasti uutta majoitustilaa, mikä palvelee suuria messutapahtumia. Tampereelle rakennetaan mm. 25 kerroksinen ”tornihotelli”.

– Meidän tarkoituksena on kasvattaa myös muita tapahtumiamme alihankintamessun kaltaisiksi suurtapahtumiksi, mutta Helsingillä on ollut aiemmin tietynlainen monopoliasema suurempien tapahtumien järjestämiseen.

– Esimerkiksi uusi logistiikkamessumme on myynyt erittäin hyvin ja odotamme tapahtuman kasvan jatkossa merkittävästi.

Messu- ja Urheilukeskuksen laajennus ja kaupunkiin rakennettavat hotellit tukevat monia Tampereen Messujen kasvusuunnitelmia.

– Voimme tulevaisuudessa osallistua aiempaa suurempien tapahtumien kilpailutuksiin.

 

Alihankintamessut järjestetään tänä vuonna 13.-15.2011. Messupäivät ovat viime vuoden tapaan tiistai, keskiviikko ja torstai.

 

Teksti & kuvat: Tuomas Porkkala, O-S

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares