Kuva: Tuomas Porkkala
Karin Narsilla ja Dinoliftillä on syytä hymyyn, sillä takana on erinomainen vuosi.

Dinoliftillä myyntiä kuin vanhoina hyvinä aikoina – tuoreet koneinvestoinnit mahdollistavat kasvun jatkossakin

Industrial Prime FI | joulukuu 7, 2015

Shares

Industrial Prime FI

joulukuu 7, 2015

Henkilönostimia suunnitteleva ja valmistava Dinolift Oy on saattamassa päätökseen yhtä sen 40-vuotisen historian parhaista vuosista. Huippuvuoden aikana yritys on myös tehnyt tuotantoaan tehostavia laiteinvestointeja.

Vuoden suurin yksittäinen investointi on ollut huhtikuulle sijoittunut uuden Hartford HAS-523EA -portaalikoneistuskeskuksen asennus.

Uudella koneella Dinolift varautuu volyymin kasvuun ja siihen, että jatkossa sen tuotannossa tullaan koneistamaan yhä enemmän suurempia osia. Samalla Hartford korvaa vanhempaa koneistoa, jota poistetaan hiljalleen käytöstä.

Elokuussa Dinoliftin tuotantotiloihin asennettiin läpiajettava sinkopuhalluskone, jolla korvattiin tähän asti käytössä olleet menetelmät. Aikaisemmin suuremmat osat oli puhallettu käsin, kun taas pienempien osien puhallus oli käynyt koukkusingolla.

– Näillä laiteinvestoinneilla voimme taata sen, että pystymme valmistamaan nykyisen tuotantovolyymimme entistä tehokkaammin. Lisäksi olemme nyt hyvin valmistautuneita mahdolliseen tuotantomäärien kasvuun, Dinoliftin tuotantojohtaja Tuomo Nykänen kertoo.

 

Takana vahva vuosi

Dinoliftillä on takana erinomainen vuosi. Markkinointi- ja myyntijohtaja Karin Nars kertoo, että koneita on valmistettu jopa 15 % enemmän kuin vuonna 2014. Liikevaihdon saralla Dinolift lähestyy jo lukuja vuodelta 2008, jolloin yritys teki 40-vuotisen historiansa kovimman tuloksen.

Dinoliftin tuotannosta noin 80 % on perinteisesti mennyt vientiin. Yritykset merkittävin markkina-alue on Eurooppa, jossa myynti on vahvaa erityisesti Saksassa, Skandinaviassa sekä nykyisin yhä kasvavissa määrin myös Baltiassa.

Myyntiponnistelut ovat tuoneet uusia asiakkuuksia myös Yhdysvalloista, Australiasta sekä Isosta-Britanniasta. Dinoliftin suurimmat asiakkaat ovat tavallisesti laitevuokraamoja.

Dinolift-nostimet valmistetaan sataprosenttisesti kotimaisin voimin Loimaalla, missä yrityksellä on pinta-alaltaan 14 000 neliömetrin tuotantolaitos sekä 4 000 neliömetrin hitsaamo. Työntekijöitä yrityksen palveluksessa on yhteensä 165, ja kevään vilkkaimman myyntisesongin koittaessa tuotantoon saatetaan ottaa jopa 50 vuokratyöntekijää pitämään vauhtia yllä.

Vauhtia onkin mukavasti luvassa, sillä Nars arvioi kasvusuhdanteen jatkuvan myös ensi vuonna.

– Valmistamiemme koneiden määrässä ei ole odotettavissa merkittävää muutosta, mutta suurempien nostimien suhteellinen osuus tuotannostamme tulee kasvamaan. Odotammekin liikevaihtomme jatkavan kasvuaan myös ensi vuonna, Nars summaa.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares