Kuva: Tuomas Porkkala

Elastinen: ”mahdollisuus tarjoutui ja siihen tartuttiin”

Industrial Prime FI | helmikuu 1, 2014

Shares

Industrial Prime FI

helmikuu 1, 2014

Usko omaan tekemiseen sai Elastisen räppäämään ja perustamaan oman yrityksen.

Elastinen (Kimmo Laiho) astui tuntemattomaan suoraan lukiosta. Välivuodeksi suunniteltu tauko koulusta on käynnissä edelleen, mutta venyminen ei tunnu häiritsevän itse artistia.

– Mahdollisuus tarjoutui ja siihen tartuttiin. Me uskottiin, että me pystytään tekemään nämä hommat itse, Elastinen viittaa oman musiikin tuottamiseen ja levy-yhtiö Rähinä Recordsin perustamiseen.

Vaikeimmaksi bisneskokemukseksi Elastinen nimeää vakavan oloisen pohdinnan jälkeen kavereiden firman konkurssin, sekä siitä johtuen oman yrityksen saatavien menettämisen.

– Se oli epämukava tilanne. Myöhemmin olen oppinut erottamaan liiketoiminnan esimerkiksi kaverisuhteista. Ne ovat kaksi eri asiaa.

Perään Elastinen paljastaa kuitenkin jotain positiivista.

– Tuntuu uskomattoman hyvältä tietää, että voin tarjota työtä tänä päivänä tekemisilläni jollekin toiselle. Silmät kostuvat, kun mietin välillä sitä.

Myös omien kavereiden kanssa työskentely tuntuu Elastisesta upealta.

 

Vanhemmat tukivat ja olivat huolissaan

Lähipiirin ei ollut aina helppo uskoa, mitä nuorella Laiholla oli kerrottavana. Vanhemmat olivat alkuun huolissaan, mitä miehen suunnitelmista seuraisi. Tai pahempaa, seuraisiko mitään?

– Nyt ne on jo mun suurimpia faneja. Uskon, että siinä ajateltiin lapsen parasta. Kannustivat ja tukivat kyllä silti, mutta heidän oli ehkä vaikeampi nähdä tätä kotimaista rap-artistin uraa kovin pitkäkantoisena, Elastinen naureskelee.

Laiho perusti 90-luvun lopulla Finteligens-yhtyeen yhdessä Henrik Rosenbergin (Iso H) kanssa. Finteligens toimi aktiivisina vuosina 1999–2003 ja 2008–2012.

Rähinä Records Oy:n omistavat yhdessä Laiho, Rosenberg sekä kolme Kapasiteettiyksikön (rap-yhtye) jäsentä.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares