Industrial Prime
UltraCut oli aikoinaan Sami Kuntolan ensimmäinen työpaikka opintojen jälkeen. Kuntola teki insinöörityönsä UltraCutiin vuonna 1997, jolloin yrityksen perustamisesta oli ehtinyt kulua vain vuosi.

”Emme ehkä ole suurimpia, mutta olemme kilpailukykyisiä” – Ultracut on vesileikannut jo 20 vuotta

Industrial Prime FI | toukokuu 5, 2016

Shares

Industrial Prime FI

toukokuu 5, 2016

Vaasalainen UltraCut Oy on yksi vanhimmista korkeapainevesileikkaukseen erikoistuneista yrityksistä Suomessa.

Tänä vuonna kunnioitettavan 20 vuoden iän saavuttanut UltraCut on nykyisin yksi naapurinsa SOP-Metal Oy:n tytäryhtiöistä.

Virtakiskojen valmistukseen erikoistunut SOP-Metal osti yrityksen vuonna 2013, kun silloinen pääomistaja oli saavuttamassa eläkeiän.

– Ennen yritysostoa leijonanosa UltraCutin liikevaihdosta syntyi SOP-Metalia palvelevasta kaupasta, ja yritys tuki toimintaamme erittäin vahvasti. Siksi koimme, että sen toiminnan jatkuminen tulee turvata ja että parhaiten asiaan voisimme vaikuttaa me itse, emoyhtiön toimitusjohtaja Sami Kuntola kertoo.

UltraCutin myynti suuntautuu käytännössä kokonaan kotimaan markkinoille. SOP-Metalin osuus yrityksen liikevaihdosta on noin kolmannes.

Emoyhtiönsä ohella UltraCut palvelee esimerkiksi puutavara-autojen päällerakenteiden ja pankkojen valmistukseen erikoistunutta Alucaria sekä Wärtsilän alihankkijoita, toisinaan suoraan Wärtsilääkin. Kuntolan mukaan suuri osa yrityksen asiakkaista on kuitenkin verrattain pieniä.

– Suuremmat asiakkaat olisivat tietysti enemmän kuin tervetulleita, hän myöntää.

 

Vesileikkaus on kilpailukykyinen menetelmä

Erilaisten teknologioiden kehittyessä korkeapainevesileikkaus on säilyttänyt asemansa kilpailukykyisenä leikkausmenetelmänä. Vesileikkaus soveltuu lähes kaikille materiaaleille ja pärjää erinomaisesti paksumpienkin leikkauspintojen kanssa.

– Vesileikkaus on erinomainen menetelmä esimerkiksi paksujen alumiinien, kuparien ja ruostumattomien terästen leikkaamiseen. Materiaalien ominaisuudet säilyvät muuttumattomina myös leikkauksen jälkeen. Suuremmassa pöydässämme on neljä suutinpäätä, mikä mahdollistaa useampien kappaleiden leikkaamisen samanaikaisesti ja sitä kautta ripeämmän toiminnan, Kuntola kertoo.

UltraCut on kotimaisen vesileikkauksen saralla varsin kokenut. Kilpailijoita riittää, mutta Kuntolan mukaan yritys ei vertailussa kalpene.

– Emme ehkä ole suurimpia vesileikkauksen tarjoajia, mutta pitkän kokemuksen ja joustavuutemme ansiosta olemme kilpailukykyisiä. Osaamisemme on korkeatasoista ja asiakkaamme ovat aina olleet tyytyväisiä siihen, että pystymme nopeaan ja joustavaan toimintaan, Kuntola perustelee.

Yrityskaupan jälkeen kesti lähes kaksi vuotta, ennen kuin ongelmien kanssa paininut UltraCut saatiin nostettua jaloilleen. Nykyisin yrityksellä menee mukavasti: vaikka liikevaihto vuonna 2015 pieneni edellisvuodesta, yrityksen tulos muodostui edellistä vuotta paremmaksi. Siksi Kuntola näkee, että UltraCut tekee oikeita asioita.

– Osaamisen puolesta meillä on asiat kunnossa. Kunhan saamme nostettua vielä myyntimme uudelle tasolle, luvassa on kannattavaa kasvua.

 

Kuva: iStock

Vesileikkaus on mekaaninen työstöprosessi, jossa korkeapaineinen, erittäin hienolla hiekalla varustettu vesisuihku irrottaa työstettävästä kappaleesta materiaalia ja huuhtelee sen pois. Leikkausrailo on noin millimetrin levyinen. (Kuva: iStock)

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares