Kuva: iStock

Energiakasvatusta vaasalaisittain: Sundomin koulun ja päiväkodin katolle 130 aurinkopaneelia

Industrial Prime FI | syyskuu 22, 2015

Shares

Industrial Prime FI

syyskuu 22, 2015

Vaasaan kuuluvan Sundomin kylän koulun ja päiväkodin katolle on asennettu 130 aurinkopaneelia.

Katolle asennettujen paneelien tuottama noin 28 300 kWh:n sähköteho kattaa noin 14 prosenttia koulun ja päiväkodin vuosittaisesta sähkönkulutuksesta.

Asennus on osa Vaasan seudun energia-alan toimijoiden älykkään sähköverkon pilottihanketta, jonka tavoite on muun muassa parantaa sähkönjakelun luotettavuutta ja kehittää älyverkkoratkaisuja maailmanmarkkinoille.

Koulun ja päiväkodin katolle asennetut aurinkopaneelit auttavat muun muassa tutkimaan haasteita ja mahdollisuuksia, joita tuuli- ja aurinkosähkö tuovat sähköverkon hallintaan.

Lisäksi paneeliasennuksen tehtävä on palvella lasten energiatietoisuuden kasvattajana. Lapset voivat esimerkiksi seurata paneelien energiantuottoa yhteisiin tiloihin näkyvälle paikalle sijoitetulta inforuudulta, jota varten Anvia on muuttanut numeroina ilmaistun datan helposti lähestyttävien, havainnollistavien esimerkkien muotoon.

Sundomin koululta kerrotaan lisäksi, että inforuutua käytetään opetuksessa, ja sen sisällöstä keskustellaan esimerkiksi fysiikan ja kemian tunneilla.

Energiakasvatus on nostettu vahvasti esiin Vaasan kaupungin strategiassa. Projektissa mukana olevat toimijat tarjoavat lapsille hienon tilaisuuden oppia uusiutuvasta energiasta jo nuoressa iässä.

Hankkeessa ovat mukana muun muassa ABB, Vaasan Sähkö, Anvia sekä Vaasan yliopisto.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares