Kuva: Tuomas Porkkala

EnergyVaasan energialähettiläs tutustui Leinolat Groupin toimintaan

Industrial Prime FI | syyskuu 4, 2012

Shares

Industrial Prime FI

syyskuu 4, 2012

Tuomas Vanhanen (25), alias energialähettiläs perehtyi vaasalaisen konepajakonsernin Leinolat Groupin ja sen tytäryhtiöiden toimintaan viikon ajan.

– Leinolat Group on perinteikäs yhtiö, jossa tytäryritysten synergia toimii loistavasti. On ollut todella mielenkiintoista tutustua konsernin eri toimintoihin, Vanhanen sanoo, jonka urakka energialähettiläänä alkaa olla loppusuoralla.

EnergyVaasa haki viime keväänä opiskelijaa kesätyöhön energialähettilääksi, jonka tehtävänä oli tutustua menneen kesän aikana 12 EnergyVaasan yritykseen ja raportoida kokemastaan oman blogin, Twitterin ja Facebookin välityksellä.

Vanhanen valikoitui tehtävään perustellusti. Hän opiskelee viimeistä vuotta  voimalaitos- ja polttotekniikkaa Tampereen teknillisessä yliopistossa sivuaineenaan yritysviestintä.

Toiseksi viimeisellä työviikolla Vanhanen sai pureskeltavakseen, joka päivä uuden Leinolat Groupin tytäryrityksen. Leinolat Group –konserniin kuuluu viisi tytäryhtiötä: Leimec, Uwira, Kilkanen, LVI Leinolat ja Adiabatix.

Vanhanen myöntää,  että informaatiota on tullut sitä tahtia, että välillä meinaa hengästyttää.

– Tietysti kun tulee vuoronperää historiaa ja tulevaisuudennäkymiä monesta eri yrityksestä, niin kyllä siinä saa olla valppaana, että pysyy mukana. Tehtävänäni kuitenkin on viestiä näistä EnergyVaasan yrityksistä ja luoda kuvaa siitä, millaisia työmahdollisuuksia alueen energiaklusteri tarjoaa, Vanhanen kuvailee toimenkuvaansa.

–Pitkää päivää on saanut tehdä, mutta niin sitä saa tehdä monessa muussakin hommassa, jatkaa energialähettiläs, joka selvästi käy jo hieman varavirralla rankan työviikon uuvuttamana.

Vanhasen mukaan mieleen painuvaa Leinolat Groupissa oli omistajien ja työntekijöiden periksiantamattomuus.

– Vaikka ympärillä puhutaan taantumasta, niin täällä ei taivuta, vaan jaksetaan yrittää, Vanhanen sanoo ihaillen.

Leinolat Group on yksi yli 120 yrityksestä, jotka kuuluvat Vaasan energiateknologiakeskittymään EnergyVaasaan. Useat EnergyVaasann yritykset ovat alansa globaaleja markkinajohtajia ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto on 4 miljardia euroa, josta 70% muodostuu viennistä. EnergyVaasan yritysten joukossa on mm. Wärtsilä ja ABB.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares