Merja Ojala
Asta Rakentaja järjestetään tänä vuonna nykyisellä nimellään jo kymmenettä kertaa.

Ensi viikolla järjestettävä Asta Rakentaja jatkaa Tampereen Messujen ennätystehtailua

Industrial Prime FI | tammikuu 29, 2017

Shares

Industrial Prime FI

tammikuu 29, 2017

Rakentamisen, remontoinnin ja asumisen suurtapahtuma Asta Rakentaja valtaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen 3.–5. helmikuuta.

Perjantaista sunnuntaihin remontti- ja sisustuskansaa sekä alan ammattilaisia Tampereelle houkuttelevan Asta Rakentajan pääteemoihin lukeutuvat tänä vuonna muun muassa sisäilma- ja homeasiat.

Kuten projektipäällikkö Anne Saarinen Tampereen Messut Oy:stä kertoo, aihe puhuttaa ja koskettaa meitä kaikkia.

– Asumme kaikki jossain ja olemme jossain töissä. Ihmiset ovat kiinnostuneita sisäilmaan liittyvistä asioista ja eri keinoista tilanteensa parantamiseksi. Tätä ajatellen messuilla on tänä vuonna ilahduttavan paljon sekä yhdistyksiä että oikeita alan tekijöitä kertomassa näistä asioista. Heitä messuvieraat ovat aina toivoneet enemmän.

Sisäilman ja homeen ohella messuilla opitaan muun muassa uusista rakentamiseen ja remontointiin liittyvistä laeista ja säännöksistä. Esimerkkeinä Saarinen mainitsee tulevat, kiristyvät energiamääräykset sekä uuden asbestilainsäädännön.

– Jos vaikka kylpyhuoneessa on kaksikymmentä vuotta vanhat laatat, purkutöihin ei enää saa ryhtyä naapurin miehen kanssa, vaan ensin tulee tehdä asianmukainen asbestikartoitus.

Aikaisemmin tällä viikolla järjestetyn Verkosto-tapahtuman tapaan myös Asta Rakentaja -messukokonaisuus on tänä vuonna historiansa laajin: näytteilleasettajia on 350 ja näyttelytilaa on täyttynyt peräti 6 141 neliömetrin edestä.

Onko rakentamisala myötätuulessa?

Saarinen uskoo näin olevan. Hän huomauttaa alan toimineen Suomen talouskasvun veturina jo viime vuonna. Pääkaupunkiseudun jälkeen ehdottomana kasvun kakkosena seuraa Pirkanmaa, ja juuri siksi Tampere onkin niin otollinen paikka myös alan messujen järjestämiselle.

– Tampereella ja sen lähikunnissa tehdään nyt isoja infrahankkeita. Lisäksi tänne rakennetaan paljon uusia asuinkerrostaloja, samalla kun omakotitalojen remontointi on kasvussa. Alan positiivinen vire selittää eittämättä osaltaan myös tämän vuoden Asta Rakentajan kasvun.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares