Kuva: Tuomas Porkkala
Investoinnin myötä varastojärjestelmässä on nyt erilliset automatisoidut hyllyjärjestelmät tavaralle, jota tuotannossa käytetään säännöllisesti, sekä harvemmin käytettävälle tavaralle, jota hankitaan pieniä määriä kerrallaan yksittäisiä projekteja varten.

Escarmat investoi automatisoituun varastojärjestelmään – paniikkinappulaa ei enää tarvita

Industrial Prime FI | helmikuu 4, 2016

Shares

Industrial Prime FI

helmikuu 4, 2016

Logiikka- ja automaatioalan erikoisyritys Escarmat Oy on investoinut kahteen uuteen Kardex Remstar Shuttle XP 250 -varastojärjestelmään varastohakujensa nopeuttamiseksi ja tuotantonsa tehostamiseksi.

Escarmat hankki ensimmäiset kaksi Kardex-yksikköään alun perin vuonna 2013. Hyvien käyttökokemusten myötä aikaisemmin hankitut Kardexit ovat nyt saaneet rinnalleen kaksi yksikköä lisää. Uudet yksiköt tilattiin kesällä 2015 ja otettiin käyttöön joulukuun alussa.

Investointien taustalla olivat varaston luotettavuuteen liittyvät ongelmat. Tavaraa käytiin hakemassa omatoimisesti hyllyistä kokoonpanoon, eikä varastossa olevien komponenttien todellisesta lukumäärästä sen vuoksi aina ollut varmuutta.

– Tällaiset ongelmat saattoivat vaikuttaa tuotantoon paljonkin. Tuotantoprosessi on meillä todella nopea, mikä ennen tarkoitti monesti sitä, että jos jotakin komponenttia ei yllättäen löytynytkään niin silloin oli heti paniikki päällä, Escarmatin tuotantojohtaja Nora Möttönen kertoo.

Kardex-varastojärjestelmien myötä Escarmatissa on siirrytty käytäntöön, jossa varastovastaava kerää kaikki tarvittavat komponentit valmiiksi työmääräimen mukaan. Kokoonpano-osaston työntekijän tarvitsee vain noutaa kuhunkin työhönsä liittyvä valmis komponenttikeräily varastolta.

Tuotannossaan paljon pieniä ja kevyitä komponentteja käyttävällä Escarmatilla oli aikaisemmin käytössä tavallinen, perinteinen hyllyvarasto. Tarvittavan komponentin etsiminen oli toisinaan työlästä.

Nyt komponentit voidaan jakaa noin sadalle neljän metrin mittaiselle levylle, jotka ovat osa automatisoitua, pystysuuntaista hissijärjestelmää. Järjestelmä pitää tavaran järjestyksessä ja tuo tarvittavat komponentit nopeasti suoraan varastotyöntekijän nenän alle.

– Muutokset näkyvät suoraan tuotannon tehostumisena. Tavaran keräily ja varaston ylläpito ovat helpottuneet huomattavasti, eikä ongelmia ole enää ollut, Escarmatin varastopäällikkö Toni Puutio summaa.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares