Industrial Prime
Minna Pajulahti on yksi ohjelman kuudestatoista gladiaattorista. Pajulahti uskoo, että mikäli ohjelma saa jatkoa ja hän olisi siinä mukana, ”Barbi” olisi vieläkin kovempi luu vastustajilleen. – Voima on ehdoton vahvuuteni, mutta seuraavalla kerralla painottaisin vielä enemmän nopeutta ja räjähtävyyttä valmistautumisessani.

Finland Events mukana järjestämässä Gladiaattorit-spektaakkelia – Tampereen TähtiAreenalla jatkossa myös TV-yleisötapahtumia

Industrial Prime FI | kesäkuu 14, 2017

Shares

Industrial Prime FI

kesäkuu 14, 2017

Jo kenties jonkinlaista kulttimainetta nauttiva Gladiaattorit-ohjelma palaa syksyllä neloskanavan ohjelmistoon. Tampereen Messut -konserniin kuuluva Finland Events vastasi uudistuneen TV-tuotannon yleisötapahtumakoordinoinnista ja lipunmyynnistä.

Vielä viime viikolla TähtiAreenalla oli täysi rähinä päällä, mutta nyt tilanne on jo rauhoittumaan päin. Lavasteita puretaan ja ohjelman nauhoitukset ovat onnistuneesti purkissa.

Gladiaattoreiden uudesta tuotannosta vastaa tuotantoyhtiö Aito Media. Ohjelman yleisötapahtuma- ja tilajärjestelyistä puolestaan vastasi tamperelainen tapahtumatoimisto Finland Events.

Kyseessä on Finland Eventsin ensimmäinen tapahtumaorganisointi, johon liittyy TV-ohjelman kuvaaminen. Live-yleisölle järjestettävä koko perheen TV-viihdeohjelmakokemus oli siis tapahtumajärjestäjälle uusi haaste. Industrial Prime FI vieraili taisteluareenaksi muunnetulla TähtiAreenalla viime viikolla.

– Monesti ihmiset eivät juuri tiedä mitä odottaa, kun he saapuvat katsomaan TV-ohjelman nauhoituksia, ja se asetti myös meidät tapahtumanjärjestäjänä haasteen eteen: miten varmistamme yleisölle upean elämyksen nauhoitusten alusta loppuun, Finland Eventsin tapahtumapäällikkö Hannele Nuotio kertoo samalla kun kilpailijoiden ja gladiaattoreiden välinen taistelu käy edessämme kiivaimmillaan.

Yhden Gladiaattorit-ohjelman nauhoittaminen kestää noin viisi tuntia ja välillä on pitkiäkin taukoja.

– Yleisölle ja ennen kaikkea lapsiperheille tulee olla tarjolla aktiviteettejä ja palveluja. Tällä kertaa teimme yhteistyötä esimerkiksi Särkänniemessä toimivan SuperParkin kanssa, joka toimitti tänne TähtiAreenalle kaikenlaista viihdykettä nimenomaan nuorille.

Samaan aikaan taistelukentällä käynnistyy jonkinlainen selvittely säännöistä ottelun tuomarin ja Häjy-gladiaattorin välillä. Vääntö ratkeaa pohjalaisen ulosajoon, ja miestä siirrytään rauhoittelemaan permannon puolelle. Tilanne kuvastaa kenties syyskuussa näkemämme ohjelman luonnetta – yhdistelmä viihdettä ja jännitystä!

Vaikka provokaatio ja erilaiset häiriökäyttäytymiset ovat selvästikin osa gladiaattoreiden roolia, itse kilpailutilanteet ovat varsin aitoja. Sekä kilpailijat että gladiaattorit ovat kovilla taistelun käynnistyessä. Lisäksi yhden päivän aikana kuvataan kaksi jaksoa, joten päivät saattavat venyä lähes 12-tuntisiksi.

Kokonaisuudessaan jaksot taltioidaan reilussa viikossa, mutta massiivisten lavasteiden ja kilparatojen pystyttäminen sekä niiden pois purkaminen tekee Gladiaattoreista lähes kolmen viikon pituisen buukkauksen TähtiAreenan varauskirjaan.

– Onneksi kuvaukset osuivat kesäkuulle, jolloin suurin osa tapahtumista on jo takanapäin ja tarvittava aika ohjelman kuvaamisen löytyi. Tämähän tarjoaa hyvää näkyvyyttä paitsi TähtiAreenalle, myös koko Tampereelle, Nuotio huomauttaa.

Kaiken kaikkiaan Finland Events järjestää yli 40 tapahtumaa vuosittain.

 

 

”Tämä on ollut älyttömän kiva kokemus ja lähtisin mukaan uudestaankin!”

Minna Pajulahti, gladiaattori

 

 

 

 

Taistele! Ja kaikki muu unohtuu

Gladiaattorit-sarja rantautui Suomeen alun perin Amerikan mantereelta Renny Harlinin toimesta. Harlin ohjasi ohjelmaa Markus Selinin tuottamana vuosina 1993 ja 1994.

Uudistetun tuotannon ohjelmaformaatti on säilynyt samana: Ohjelmaan valitut kilpailijat taistelevat Gladiaattoreita vastaan erilaisissa väännöissä ja mittelöissä. Lopuksi kaksi eniten pisteitä kerännyttä kilpailijaa ottavat toisistaan mittaa kovaa kuntoa vaativalla esteradalla ja voittaja etenee kilpailussa jatkoon. Koko kilpailu muodostuu alkukarsinnoista, semifinaalista ja finaalista.

Yksi ohjelman gladiaattoreista on fitness- ja voimaurheilija Minna ”Barbi” Pajulahti. Hänen mielestään ohjelman teko on ollut hyvä kokemus.

– On ollut mukava huomata, kuinka monipuolisesti eri ominaisuuksia vaativia lajeja on otettu mukaan ohjelmaan. Toisaalta mielenkiintoista on myös se, kuinka joissain tilanteissa voima voi päihittää nopeuden tai päinvastoin, Pajulahti kertoo tunnelmia kuvausten välissä.

Pajulahti toteaa kokemuksen olevan uusi siinäkin mielessä, ettei hän ole koskaan harrastanut kontaktilajeja. Lisäksi hän myöntää pelkäävänsä korkeita paikkoja ja vettä, mutta kertoo samaan hengenvetoon yllättyneensä siitä miten hän reagoi tuomarin huutaessa ”Taistele!”

– Siinä vaiheessa huomaan, että olen Barbi-Gladiaattori ja nyt painetaan täysillä, eivätkä mitkään pelot tai jännitys voi sitä estää. Tämä on ollut älyttömän kiva kokemus ja lähtisin mukaan uudestaankin!

Ohjelmaa isännöi koko kansan suosikkijuontaja Heikki Paasonen ja Gladiaattorit saa ensi-iltansa syyskuussa. Nelonen esittää ohjelmaa lauantai-iltaisin.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares