Industrial Prime
FinnProfilesin toimitusjohtaja Jukka Mäki-Lahna.

FinnProfilesin miljoonainvestointi valmis – tehdas- ja toimistotilat ovat nyt iskussa!

Industrial Prime FI | maaliskuu 28, 2017

Shares

Industrial Prime FI

maaliskuu 28, 2017

Sastamalalaisen FP FinnProfiles Oy:n lähes kaksi vuotta kestänyt tehdaslaajennus on valmis ja tositoimissa. Näyttävät uudistuneet tilat tehostavat toimintaa ja tuovat merkittäviä säästöjä energiakustannuksissa.

Kahden ja puolen miljoonan euron investointi sai alkusykäyksensä vuonna 2015, kun FinnProfiles alkoi suunnitella lämmitysjärjestelmänsä uudistamista.

– Öljylämmitys oli saapumassa tiensä päähän, ja päätimme korvata sen maalämmöllä. Samalla aloimme miettiä, mitä muita asioita voisimme tehdä paremmin tehtaalla, FinnProfilesin toimitusjohtaja Jukka Mäki-Lahna muistelee.

Parantamisen varaa löytyi. Esimerkiksi raaka-ainevaraston hankala sijainti tavaran vastaanottoon ja lähettämöön nähden oli aina tuonut päivittäiseen toimintaan tarpeetonta lisätyötä ja ylimääräistä tavaran siirtelyä.

– Teimme heti perään päätöksen rakentaa kokonaan uusi raaka-ainevarasto. Siten logistiikkaa saatiin tehostettua ja tuotantopuolelle vapautui lisää tilaa, Mäki-Lahna kertoo.

Tilaa vaativat muun muassa tuleva linjainvestointi sekä jatkojalostustoiminnan laajeneminen.

Mäki-Lahna tunnetaan omien työntekijöiden keskuudessa miehenä, joka tekee asiat mieluummin viimeisen päälle kuin ainoastaan sinne päin. Näin ollen myös vanhat toimistotilat saivat kyytiä.

Entiset toimistotilat olivat vuodelta 1989. Silloinen Vammalan kaupunki oli rakentanut tilat tehtaan yhteydessä, ja toimistossa istui tuolloin vain kaksi henkilöä. Nykyisin työntekijöitä on toimiston puolella kolmetoista.

– Siitä se investointi sitten vähitellen paisui, kun yksi asia johti toiseen ja siitä vielä vähän pidemmälle, Mäki-Lahna nauraa kertaillessaan projektia.

 

 

”Pienempiä investointeja on toki nähty, mutta tällä kertaa oltiin astetta kunnianhimoisempia.”

 

 

Perheyritys panostaa tulevaisuuteen

Mäki-Lahnat olivat vielä 80-luvulla pohjanmaalainen  yrittäjäperhe. Yhteistyökuviot toivat perheen Vammalaan saman vuosikymmenen lopulla sen jälkeen, kun Nokia oli päättänyt kaupata muut liiketoimintansa ja keskittää tarmonsa matkapuhelimiin.

Ulkopuolisen yhtiökumppanin kanssa perustettu yritys muutti nimensä nykyiseen FinnProfiles-muotoon vuonna 1998. Kuusi vuotta myöhemmin Mäki-Lahnat ostivat yhtiökumppanin osuuden ja FinnProfilesista tuli perheyhtiö.

Sukupolvenvaihdos yrityksen johdossa tapahtui vuonna 2008, jolloin Eero-isä päätti jäädä yrityksen päivittäisestä toiminnasta taka-alalle ja Jukka Mäki-Lahna siirtyi toimitusjohtajaksi.

Yrityksen historia on siis pitkä, ja koska tuotantolaitoskin oli ollut pystyssä jo reilun neljännesvuosisadan ajan, aika uudistukselle oli korkea. Pienempiä investointeja on toki vuosituhannen vaihteen jälkeenkin nähty, mutta tällä kertaa FinnProfiles oli astetta kunnianhimoisempi.

Uusi raaka-ainevarasto on pinta-alaltaan noin 1 000 neliömetrin suuruinen. Vaikka neliömäärä on käytännössä sama kuin vanhassakin varastossa, todellinen varastotila onnistuttiin innovatiivisen hyllyratkaisun ansiosta kaksinkertaistamaan.

Toimiston puolella tilaa on nyt 250 neliötä enemmän kuin ennen. Avokonttori vaikuttaisi olevan päivän trendi, mutta FinnProfiles päätti rakentaa jokaiselle työntekijälle oman huoneen parhaan mahdollisen työrauhan ja tehokkuuden takaamiseksi.

– Omista huoneista huolimatta viestintä ja kommunikointi toimivat tehokkaasti, sillä kukaan ei pidä oviaan kiinni kuin tarpeen vaatiessa. Lisäksi meillä on kolme neuvotteluhuonetta, joten pikapalavereja voi pitää lyhyelläkin varoitusajalla, Mäki-Lahna kertoo.

 

 

”Uudistetut tuotantotilat tarjoavat kasvullemme mitä parhaimmat edellytykset.”

 

 

FinnProfilesin uusi toimistotila on viihtyisä ja valoisa. Kuvassa vasemmalta lukien: vientipäällikkö Jarno Halme, myyntijohtaja Harri Salminen ja toimitusjohtaja Jukka Mäki-Lahna.

 

 

Merkittävät kustannussäästöt

FinnProfilesin uudistettu tehdas on energiatehokkuudeltaan reippaasti edeltäjäänsä edistyneempi.

Eristeet on vaihdettu Siporexista peltivillaan, ja esimerkiksi raaka-ainevaraston kapasiteetti kohosi reippaasti ilman että lämmitettävän tilan määrää tarvitsi kasvattaa. Samalla varaston parempi sijainti tehosti tehtaan logistiikkaa.

Myös öljylämmityksen korvaaminen maalämmöllä tuo merkittäviä säästöjä – paitsi lämmityksessä, myös tuotantolinjojen jäähdytyksessä, missä maalämpö on ottanut päävastuun.

– Ennen jäähdytys hoidettiin kahdella sähkökäyttöisellä kompressorilla, mutta nykyisin enää toinen niistä on käytössä ja sekin tavallisesti vain kuumempaan kesäaikaan, jolloin jäähdytyksen tarve on korkeimmillaan, Mäki-Lahna kertoo.

Toimitusjohtaja on investoinnin lopputuloksia esitellessään silminnähden tyytyväinen.

– Kunhan tilikautemme kesäkuussa päättyy, saamme huomata, että toimintamme on tehostunut ja energiakustannuksissa on säästetty roimasti.

Vientiin vahvasti panostava FinnProfiles tavoittelee lähivuosina jopa 10 miljoonan euron liikevaihtoa, kun liikevaihto edellisellä tilikaudella oli noin 8,7 miljoonaa.

– Uudistetut tuotantotilat tarjoavat kasvullemme mitä parhaimmat edellytykset!

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares