Kuva: Tuomas Porkkala
FinnProfilesin uusi varasto on läpäissyt käyttöönottotarkastuksen ja on nyt virallisesti käyttövalmis.

FinnProfilesin uusi raaka-ainevarasto valmistui – tehostaa logistiikkaa, säästää energiaa ja vapauttaa tuotantotilaa

Industrial Prime FI | helmikuu 3, 2016

Shares

Industrial Prime FI

helmikuu 3, 2016

Sastamalalainen kumi-, silikoni- ja TPE-tiivisteratkaisujen tuottaja FP Finnprofiles Oy on ottanut käyttöön uuden, modernin raaka-ainevarastonsa.

Tuore varastoinvestointi on osa suurempaa, kokonaisbudjetiltaan noin kahden miljoonan euron tilainvestointia, jolla FinnProfiles luo edellytyksiä odotettavissa olevalle liiketoiminnan kasvulle.

Laajennuksesta vastaava projektipäällikkö Vesa Kulmala kertoo, että koko rakennuksessa on nyt ajateltu logistiikka aivan uudella tavalla.

– Uuden varaston sijainti on optimaalinen muihin tiloihin nähden, ja sen rakentamisessa on otettu huomioon tuotannon logistiikka alusta aina loppumetreille asti, Kulmala kertoo.

Logistiikan tehostumisen ohella uusi varasto on vanhaa tilaa parempi ratkaisu monella muullakin tavalla.

Automatisoidulla hyllystöjärjestelmällä hyllymetrien määrää voitiin esimerkiksi kasvattaa ilman, että tilaa tarvittiin yhtään enemmän kuin aikaisemmin.

– Ratkaisu säästää huomattavasti tilaa, kun kiskoille sijoitetut hyllystöt ovat yhdessä nipussa. Kun jostain hyllystä halutaan tavaraa, järjestelmä avaa haluttuun väliin yli neljä metriä leveän käytävän, jossa pystyy vapaasti liikkumaan trukin kanssa, Kulmala esittelee.

 

Valmiina tuotannon kasvuun

Myös lämmitys- ja jäähdytyskustannusten kannalta uusi varasto on erinomainen ratkaisu. Hyllymetrien määrän kasvu ei johtanut kuutiometrien lisääntymiseen.

Vanhan varaston etelänpuoleinen sijainti aiheutti lisäksi kuumina kesäpäivinä harmaita hiuksia – raaka-ainevaraston lämpötila kun ei juuri saisi ylittää 20 celsiusastetta.

– Uusi varasto on sijoitettu pohjoisen puolelle, ja samalla olemme satsanneet varaston lämpöeristykseen. Viime vuonna asennetun maalämpöjärjestelmän ansiosta lämpötilan hallinta helpottuu vielä entisestään, Kulmala kertoo.

Säästöjä syntyy myös valaistuksessa: raaka-ainevaraston valaistus on mietitty huolella ja automatisoitu yhteistyössä Telilän Sähkötyö Oy:n kanssa. Koko varastoa ei pidetä jatkuvasti valaistuna, vaan valot syttyvät automaattisesti siellä, missä valoa milloinkin tarvitaan.

FinnProfilesin henkilöstö on jo ehtinyt käydä läpi asiaankuuluvat koulutukset, ja tuoreeltaan läpäistyn käyttöönottotarkastuksen myötä uusi varasto on nyt virallisesti valmis käyttöön.

Uuden raaka-ainevaraston rakentamisen ohella FinnProfiles uudistaa ja laajentaa lähettämöään sekä tuotanto- ja toimistotilojaan vastaamaan liiketoiminnan kasvua ja toimihenkilöiden lisääntynyttä määrää.

FinnProfilesilla otetaan seuraavaksi käsittelyyn tyhjäksi jäänyt vanha varastohalli. Tila remontoidaan uutta tuotantolinjainvestointia varten.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares