Industrial Prime
FinnProfilesin vientijohtaja Jason Thomas.

Finnprofilesin vienti kasvaa tasaisesti – erikoismateriaaleilla kova kysyntä maailmanlaajuisesti

Industrial Prime FI | toukokuu 3, 2016

Shares

Industrial Prime FI

toukokuu 3, 2016

Kumi-, silikoni- ja TPE-tiivisteratkaisuja tuottavan FP FinnProfiles Oy:n asiakaskunta kansainvälistyy. Raideteollisuusratkaisujen vienti on nyt kovassa kasvussa.

Vientijohtaja Jason Thomas kertoo pysyneensä kiireisenä aina siitä asti, kun hän aloitti sastamalalaisen FinnProfilesin palveluksessa puolitoista vuotta sitten. Italiasta puhelimitse tavoittamamme Thomas viettää ulkomailla käytännössä joka toisen viikon.

– Käyn kalastelemassa uusia asiakkaita ja pitämässä yllä suhteita jo olemassa oleviin kumppaneihin. Toissa viikolla olin Espanjassa ja nyt Italiassa. Seuraavat reissut suuntautuvat vielä kuukauden sisällä Puolaan ja Saksaan, Thomas kertoo.

FinnProfiles toimittaa ratkaisuja yhteensä kahdeksalle eri liiketoimintasektorille. Viennissä markkinointi on nykyisin vahvasti painottunut raidepuolelle, josta Thomas omaa kokemusta kymmenen vuoden ajalta.

Yrityksen raideteollisuudelle tarjoamat tuotteet on valmistettu pääasiassa EPDM-kumista ja silikonista. Molemmilla materiaaleilla on kaikki vaadittavat palohyväksynnät, mikä on jo itsessään erinomainen kilpailuvaltti. Raidesektorilla on Thomasin mukaan tällä hetkellä melko vähän toimittajia, joilla on yhtä laaja tuotevalikoima kuin FinnProfilesilla. Ajat ovat siis otolliset.

– Meitä auttaa sekin, että tuotteemme ovat kevyitä ja pakkautuvat pieneen tilaan. Asiakkaat eivät juuri rahtikustannuksista välitä, joten asiakkaita voi lähteä etsimään käytännössä mistä maailman kolkasta hyvänsä.

FinnProfilesin tuotteita viedään nykyisin yhä enemmän myös Euroopan ulkopuolelle, kuten Pohjois-Amerikkaan, Meksikoon, Australiaan ja Kiinaan.

 

Sopimukset kovan työn takana

Thomasin aloitettua vientijohtajana FinnProfiles on löytänyt raideteollisuuden piiristä jo noin 30 uutta asiakkuutta. Vientiponnistelujen painopiste pysyy jatkossakin raidepuolella.

Vaikka raideteollisuuden tarjoama markkina on suuri ja potentiaalia riittää, projekteihin mukaan pääsemiseksi vaaditaan Thomasin mukaan paljon työtä ja kärsivällisyyttä.

– Raidealalla projektit lähtevät liikkeelle melko hitaasti. Jos vaikka tänään aloitan työn jonkin sopimuksen eteen, saattaa kestää kaksikin vuotta ennen kuin työ konkretisoituu ja meille alkaa kertyä liikevaihtoa.

– Toisaalta kun projekti viimein käynnistyy, se takaa meille säännöllistä liikevaihtoa jopa 3–5 vuoden ajaksi. Siitä kuitenkin syntyy myös paineita, sillä projektit päättyvät aina. Yhden projektin loppuun mennessä pitäisikin jo olla uusia tiedossa. Myös haasteita siis riittää.

Raideteollisuuden luonteen tuomien epävarmuuksien valossa Thomas kokee positiiviseksi asiaksi sen, että FinnProfiles myy tuotteitaan niin monelle eri liiketoimintasektorille.

– Näen sen itse asiassa yhtenä syynä sille, miksi meillä menee kohtuullisen hyvin talouden matalasuhdanteesta huolimatta. Jos yhdellä sektoreistamme menee huonosti, muut sektorit tuovat tasapainoa liiketoimintaan, Thomas kiteyttää.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares