Mestä Group
Äänekoskelle rakennettavan Metsä Groupin biotuotetehtaan selluntuotannon kapasiteetti on 1,3 miljoonaa tonnia vuodessa. Tuotannon käynnistyttyä tehtaan työllistävä vaikutus koko arvoketjussa Suomessa on yli 2 500 työpaikkaa, joista uusia noin 1 500.

Inspecta tarkastaa maailman ensimmäisen uuden sukupolven biotuotetehtaan

Industrial Prime FI | syyskuu 17, 2016

Shares

Industrial Prime FI

syyskuu 17, 2016

Inspecta Oy on vahvasti mukana Metsä Groupin projektissa, jossa Äänekoskelle syntyy maailman ensimmäinen uuden sukupolven biotuotetehdas.

Metsä Group -konserniin kuuluvan Metsä Fibren 1,2 miljardin euron hanke on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi. Rakennushankkeessa valmistuksen aikaiset testaukset ja tarkastukset ovat ensiarvoisen tärkeässä roolissa.

Inspecta on aikaisemminkin ollut testaus- ja tarkastuspalveluiden toimittajana vastaavanlaisten projektien parissa esimerkiksi Uruguayssa. Äänekosken hankkeessa Inspecta toimii ilmoitettuna tarkastuslaitoksena kolmannen osapuolen tarkastusten suorittajana ja tekee lisäksi ison osan valmistuksen aikaisista NDT-tarkastuksista.

– Toimimme palvelutoimittajana hankkeessa mukana oleville urakoitsijoille ja asennusliikkeille. Näin varmistetaan, että he toimittavat vaatimusten mukaisia laitteita tehtaan käyttöön, Jukka Verho Inspectan teollisuuden NDT- ja tarkastuspalveluista kuvailee.

 

Metsäteollisuus tärkeä asiakassegmentti

Jopa 1,3 miljoonaa tonnia sellua vuosittain tuottavasta Metsä Groupin biotuotetehtaasta tulee valmistuttuaan suurin laatuaan Suomessa. Myös Inspectalle rakennushanke edustaa keskimääräistä suurempaa tarkastuskohdetta.

Neste Oilin jalostamoiden jälkeen suurimmat kohteet Suomessa tulevat tavallisesti metsäteollisuudesta. Meille Metsä Fibren biotuotetehdas on kotimaisista metsäteollisuuden tarkastuskohteista tähän asti mittavin, Verho kertoo.

Uusi tehdas hakee vertaistaan myös maailmanlaajuisesti, sillä siitä tulee sen valmistuttua maailman modernein biotuotetehdas.

Inspectan osalta hanke käynnistyi jo viime vuoden puolella, kun se aloitti ilmoitettuna laitoksena suunnitelmien tarkastukset. Nyt myös itse työmaalla vauhti on alkanut kiihtyä, ja Inspectalla on NDT-miehitystä paikalla yhä enenevissä määrin.

– Asennusaikataulujen ja Inspectan tarkastusten osalta kiireisin aika alkaa syksyllä ja jatkuu sen jälkeen kuudesta kahdeksaan kuukautta. Enimmillään meitä inspectalaisia tulee olemaan työmaalla syksyn ja talven aikana jopa nelisenkymmentä, Verho laskee.

Verhon mukaan metsäteollisuus on Inspectalle merkittävä asiakassegmentti, joka monesti tarvitsee testauksen ja tarkastusten lisäksi erilaisia käytön ja kunnossapidon tukipalveluja. Myös Äänekosken uusi biotuotetehdas on Inspectalle potentiaalinen asiakas koko elinkaarensa ajan. Yrityksellä tuleekin olemaan Äänekoskella toimipiste myös rakennushankkeen valmistumisen jälkeen.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares