Industrial Prime
Vesa Vihavaisen mukaan suomalaisilla on Iskusta usein rajoittunut kuva. – Moni ei tiedä, että todellisuudessa Isku myy toimisto- ja julkitilakalusteita huomattavasti enemmän kuin kotikalusteita, tai että Isku kalustaa esimerkiksi sairaaloita.

Isku Interior turvautui koviin otteisiin – asiakkaita suojellaan vetypommeilla

Industrial Prime FI | kesäkuu 16, 2015

Shares

Industrial Prime FI

kesäkuu 16, 2015

Isku on panostanut viime vuosina kansainvälistymiseen ja vientiin eri projekteilla ja tuoteuutuuksilla.

Yksi merkittävä uusi aluevaltaus on terveydenhuoltoon liittyvät hygieniakalusteet, johon liittyen yhtiö lanseerasi uuden antibakteerisen Hygiene-huonekalumallistonsa tammikuussa Arab Health -messuilla ja jatkoi kesäkuussa Hospital Build -messuilla Dubaissa.

Taudit leviävät tavallisesti kosketuspintojen kautta. Kuparia tai hopeaa sisältävät kalusteet mahdollistavat sen, että infektion leviäminen saadaan tietyissä olosuhteissa estettyä ja ainakin riskitasoja madallettua.

Kyseessä on luonnonmukainen kemiallinen prosessi, vaikka Isku Interiorin vientiponnisteluista vastaava johtaja Vesa Vihavainen toteaakin: ”Ammumme bakteereja vetypommeilla.”

Kalusteiden käyttö ei kuitenkaan ole niin vaarallista kuin mitä Vihavaisen kuvauksen perusteella saattaisi ymmärtää.

Sekä kupari että hopea vapauttavat luonnostaan positiivisia ioneja, jotka hakeutuvat bakteereja sisältävään kosketusjälkeen kalusteessa. Ionit asettuvat bakteerisolun kalvolle ja rikkovat sen. Solussa oleva ravinneaine purkautuu ulos solusta. Ionit kovettavat bakteerisolun kalvon ja estävät hapen liikkumisen solun sisällä. Solu ei enää pysty toimimaan.

– Kaiken lisäksi prosessissa syntyy vetyperoksidia, joka on kuin pieni vetypommi. Se kirjaimellisesti räjäyttää bakteerit kalusteistamme. Tapahtuma on tietysti hyvin pieni, mutta näin siinä käy, Vihavainen kuvailee hymyillen.

 

Säästö väärässä asiassa voi tulla kalliiksi

Tilastojen mukaan sairaalabakteerien aiheuttamista ongelmista eroon pääsemällä pelkästään Euroopassa voitaisiin säästää joka vuosi peräti 37 000 ihmishenkeä, 16 miljoonaa sairaalapäivää ja seitsemän miljardia euroa.

– Julkisissa hankinnoissa halutaan ymmärrettävästi säästää rahaa. Vaikka antibakteeriset kalusteemme vaativatkin noin 10–20 prosenttia tavanomaisia kalusteita suuremmat investoinnit, olisivat hankinnoilla saavutettavat säästöt kuitenkin koko yhteiskunnan kannalta merkittäviä. Samalla hoitohenkilökunnan ja potilaiden turvallisuus parantuisi oleellisesti, Vihavainen muistuttaa.

Iskun vientitavoitteet ovat korkealla: tällä hetkellä vajaat kaksikymmentä prosenttia yrityksen liikevaihdosta tulee viennistä. Vihavaisen mukaan pitkän aikavälin tavoite on, että viennin osuus nousisi jopa puoleen.

Vihavainen kertoo Iskun olevan erityisen kiinnostunut Saudi-Arabian ja Egyptin markkinoista: maissa rakennetaan satoja sairaaloita joka vuosi.

Isku on jo jättänyt Isku Middle East -yrityksen perustamispaperit Dubaihin. Myöhemmin Isku perustaa mahdollisesti vielä yhteisyrityksen paikallisen kumppanin kanssa Arabiemiirikunnissa. Jatkossa tietoisuus Isku-brändistä kasvaakin Lähi-Idässä jouhevammin.

Dubain ohella Isku on markkinoinut antibakteerisia tuotteitaan aktiivisesti myös muihin  arabimaihin, Venäjälle sekä tietenkin kotimaahan. Lisäksi yhtiö on saanut jälleenmyyntisopimuksen ja ensimmäiset toimitukset Saksaan, ja uudet myyntikonttorit on hiljattain avattu Varsovaan ja Kööpenhaminaan.

Isku kehittää ja laajentaa terveysliiketoimintaansa aktiivisesti: portfoliossa ovat jo Hygiene-kalusteet, jotka ovat antibakteerisia, sekä laboratoriokalusteet. Antibakteeristen ominaisuuksiensa lisäksi Iskun kalusteita saa homevapaina, paloturvallisina ja vettä pitävinä. Ominaisuudet palvelevat esimerkiksi vanhuksia ja hoivakotiympäristöjä.

– Pitkän aikavälin tavoitteemme on, että nämä ominaisuudet olisivat kaikissa tuotteissamme standardi, joista ei tarvitsisi erikseen kysyä. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii pian lanseerattava uusi hoivakotimallistomme, Vihavainen summaa.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares