Industrial Prime
Rambollin Ympäristö & Terveys -liiketoiminnan uusi johtaja Jaana Tyynismaa.

Jaana Tyynismaa aloittanut Rambollin Ympäristö & Terveys -liiketoiminnan johtajana

Industrial Prime FI | helmikuu 7, 2017

Shares

Industrial Prime FI

helmikuu 7, 2017

Ramboll Finlandin uusi liiketoimintajohtaja aikoo keskittyä digitalisaation tuomiin uusiin mahdollisuuksiin sekä yhdessä tekemisen kulttuurin vahvistamiseen. Yhteistyötä voidaan tehdä myös kilpailijoiden kanssa.

Jaana Tyynismaa aloitti viime viikon perjantaina Ramboll Finland Oy:n Ympäristö & Terveys -liiketoiminnan johtajana.

Vaikka Tyynismaa on uusi nimi Rambollin palkkalistoilla, ovat tuoreen sopimuksen eri osapuolet toisilleen jo entuudestaan tuttuja.

Yli 20 vuotta konsultointialalla työskennelleelle ja ennen uusinta pestiään Pöyry Oy:n Pohjois-Euroopan ympäristöliiketoimintoja johtaneelle Tyynismaalle Ramboll on etenkin viime vuosien aikana ollut sparraava kilpailija.

– Ympäristökonsultoinnissa Ramboll ja Pöyry toimivat tietysti osin samalla asiakaskentällä, mutta toisaalta yritykset ovat myös hyvät yhteistyökumppanit. Ne ovat tehneet yhdessä projekteja, joihin molemmat ovat tuoneet parhaan osaamisensa ja joissa kumpikin osapuoli on oppinut uutta.

Tyynismaa kuvailee Rambollin asiakaskunnan toimialakirjoa poikkeuksellisen laajaksi. Lukuisat yhtiön asiakkaat edustavat aloja, jotka vastaavat yhteiskunnan verisuonista ja tukirangan toimisesta – hyvinä esimerkkeinä juuri ympäristö- ja terveysalat.

 

 

”Yksittäisellä yrityksellä ei koskaan voi olla kaikkea viisautta talon sisällä, ja juuri siksi yhteistyö eri alojen asiantuntijoiden kanssa on niin tärkeää.”

 

 

Industrial Prime

Yli kaksi vuosikymmentä konsultointialalla viihtynyt Tyynismaa odottaa Rambollissa kohtaavansa isoja mutta mielenkiintoisia haasteita. Tyynismaa aloitti uudessa tehtävässään 3. helmikuuta.

 

 

Digitalisaatiota ja yhdessä tekemistä

Tyynismaa aloitti Rambollissa todella mielenkiintoiseen aikaan, sillä yhtiö viimeistelee parhaillaan uutta strategiaansa.

– Strategian kommunikointi ja jalkauttaminen ovat aina suuria haasteita. Toisaalta uskon tämän tarjoavan minulle erinomaisen tilaisuuden oppia tuntemaan, millaisia osaajia tiimistäni löytyy: pääsen heti tutustumaan ihmisiin ja pohtimaan yhdessä heidän kanssaan, mitä uusi strategia juuri meille tarkoittaa.

Tyynismaa jatkaa kertomalla, millaisiin teemoihin hän ennakoi Y&T-liiketoiminnan johdossa keskittyvänsä.

– Esimerkiksi digitalisaatio on asia, joka tätä nykyä on tapetilla käytännössä toimialasta riippumatta.

Tyynismaa kertoo yhdistävänsä digitalisaation vahvasti ennen kaikkea uudistumiseen. Hän huomauttaa digitalisaation olevan jo ennestään Rambollin agendassa korkealla, mistä viestii muun muassa ICT-taustaisen Kari Onniselän nimitys Ramboll Finlandin toimitusjohtajaksi viime kesänä.

– Perinteisessä Y&T-puolen konsultoinnissa digitalisaation saralla ollaan kuitenkin vielä alkutaipaleella. Siksi näen siellä olevan paljon mahdollisuuksia, jotka ovat toistaiseksi jääneet hyödyntämättä. Digitalisaation avulla voimme esimerkiksi parantaa kustannustehokkuuttamme ja tarjota asiakkaillemme parempaa laatua.

Toiseksi teemaksi Tyynismaa nostaa yhdessä tekemisen kulttuurin, jonka vahvistamiseksi hän kertoo tehneensä uransa aikana paljon töitä.

Yhdessä tekemisellä hän viittaa sekä toimintatapoihin yrityksen sisällä että yhteistyöhön muiden alojen osaajien – myös kilpailijoiden – kanssa.

– Yksittäisellä yrityksellä ei koskaan voi olla kaikkea viisautta talon sisällä, ja juuri siksi yhteistyö eri alojen asiantuntijoiden kanssa on niin tärkeää. Uskon, että pystyn myös Rambollilla vaikuttamaan asioihin positiivisella tavalla ja sitä kautta auttamaan palvelujemme kehittämisessä.

Kuulemamme perusteella Ramboll näyttää saaneen riveihinsä johtajan, joka suuntaa innolla kohti uusia haasteita ja jonka viesti on selvä: tämän päivän liiketoimintaympäristössä pitää uudistua kaikessa, koko ajan.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares