Japanilaiset ostivat ulvilalaisen Cimcorpin 

Japanilainen Murata Machinery Ltd. (Muratec) -yhtiö on ostanut ulvilalaisen Cimcorp Oy:n. Cimcorpin tiedotteen mukaan Muratec osti koko Cimcorpin osakekannan 30. lokakuuta.

Kaupan myötä Cimcorp ja sen tytäryhtiöt siirtyvät osaksi Muratec Groupia. Molemmat yhtiöt jatkavat omaa toimintaansa itsenäisinä yhtiöinä entiseen tapaan. Luvassa on kuitenkin tiivistä yhteistyötä.

– Muratec ja Cimcorp pystyvät tukemaan toisiaan ratkaisuillaan ja erikoisosaamisellaan siten, että molempien asema markkinoilla vahvistuu. Yrityskaupan myötä Cimcorpin kokemus ja kilpailukyky robottiratkaisujen saralla yhdistyy Muratecin varastoautomaatioteknologian kanssa, Cimcorpin toimitusjohtaja Martti Artama kommentoi kauppaa.

Kaupan osapuolet lukeutuvat maailman johtaviin yhtiöihin omilla toimialoillaan. Välittömästi käynnistyvän yhteistyön myötä odotettavissa on kehitystä ja innovaatioita, jotka takaavat, että yhtiöiden asiakkaat saavat jatkossa rahoilleen yhä paremmin vastinetta.

Vuonna 1935 perustettu Muratec on liikevaihdoltaan maailman neljänneksi suurin materiaalinkäsittelyratkaisujen tarjoaja. Cimcorp puolestaan on johtava portaalirobottijärjestelmien tuottaja, jonka ratkaisuja hyödynnetään muun muassa rengasteollisuudessa sekä vähittäis- ja tukkukaupan jakelussa.