iStock

Katsa laajentaa erikoisvaihdetarjontaansa – isoja vaihderatkaisuja nyt myös meri- ja offshore-teollisuuteen

Industrial Prime FI | syyskuu 7, 2016

Shares

Industrial Prime FI

syyskuu 7, 2016

Tamperelainen Katsa Oy panostaa voimakkaasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen ja laajentaa kovaa vauhtia erikoisvaihdetarjontaansa meri- ja offshore-teollisuuteen.

Vaikka Katsa ei kuulu kansainvälisessä mittakaavassa alansa suuryrityksiin, sillä on tarjota erikoisvaihteiden saralla jotakin sellaista, millä se pystyy päihittämään alan suurimpiakin toimijoita.

Suurilla vaihdevalmistajilla on nimittäin tyypillisesti laajat kataloginsa, joiden sisältämiin vaihteisiin niiden tarjonta useimmiten myös rajoittuu.

– Asiakas voi helposti valita haluamansa tuotteen ja saada sen käsiinsä muutamassa viikossa. Paitsi että aina sopivaa vaihdetta ei katalogista löydy, erikoisvaihteiden myynti- ja suunnittelupäällikkö Tomi Dewes Katsalta kertoo.

Tässä vaiheessa Katsa tulee mukaan kuvioihin. Yritys ei valmista ”katalogivaihteita”, vaan se on valinnut strategiakseen vaihderatkaisut, joiden mitat ja vaatimukset määrittää asiakas itse.

Toisin sanottuna Katsa valmistaa yksilöllisiä erikoisvaihteita, jotka ovat juuri sellaisia kuin asiakas haluaa.

Dewesin mukaan Katsan kyky ja halukkuus tuottaa räätälöityjä vaihderatkaisuja tuo tamperelaisyritykselle selvän kilpailuedun. Valtaosa isommista vaihdetoimittajista ei yhden tai alle kymmenenkään tuotteen toimituksista ole kiinnostunut. Ne haluavat suurempia tilauksia.

– Me puolestamme teemme mielellämme vain yhdenkin räätälöidyn kappaleen. Lopulta voi käydä niin, että kun asiakkaamme oma tuote alkaa käydä kaupaksi, saamme siitä yhtäkkiä vuositasolla sarjatuotantoon jopa 100–200 kappaleen edestä valmistettavaa, Dewes huomauttaa.

 

”Uuteen aluevaltaukseen panostetaan. Katsa on lisännyt investointeja tutkimukseen ja tuotekehitykseen.”

 

Tuotekehitykseen panostettu

Katsa on perinteisesti keskittynyt vaihdetarjonnassaan kaivos- ja rakennusteollisuuteen, erikoisajoneuvoihin sekä paperiteollisuuteen.

Nyt yritys on laajentamassa tarjontaansa myös meri- ja offshore-teollisuuteen. Askel uusille vesille on luonteva, sillä Katsa on jo vuosikymmeniä toimittanut kyseisen teollisuuden tarpeisiin muun muassa pyörityslaitteita.

Uuteen aluevaltaukseen panostetaan. Katsa on lisännyt investointeja tutkimukseen ja tuotekehitykseen.

Myös asiakkaat ovat jo ehtineet huomata Katsan viimeisimmät ponnistukset. Uusia kansainvälisiä asiakkaita on löytynyt, ja Katsa on saanut tilauksia esimerkiksi laivojen ulkopuolisessa palotorjunnassa käytettäviin ratkaisuihin tarkoitetuille Power Take Off -vaihteilleen.

Samalla päätään on nostamassa kansilaitesovelluksiin suunnattujen vinssivaihteiden kauppa.

– Ensimmäinen tilaus antaa vielä odottaa, mutta paljon on kehitteillä sillä saralla. Itse asiassa esittelemme erään mielenkiintoisen uuden konseptin Hampurissa tällä viikolla järjestettävillä SMM-meriteollisuusmessuilla, Dewes vihjaa.

Pyörityslaitteet mukaan lukien Katsan meri- ja offshore-teollisuudelle suuntautuva myynti muodostaa nykyisin 10–15 % yrityksen koko liikevaihdosta.

– Uskon, että tutkimukseen ja tuotekehitykseen panostamisen sekä horisontissa siintävien kansainvälisten asiakkuuksien ja uusien kauppojen myötä tuo osuus tulee kasvamaan, kenties jopa kaksinkertaistumaan, Dewes toteaa lopuksi.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares