Kilpailukyky ei parane itsestään – Relicomp investoi 900 000 € uuteen 3D-laseriin

Industrial Prime FI | lokakuu 1, 2015

Shares

Industrial Prime FI

lokakuu 1, 2015

Ohutlevyteknologiaan erikoistunut Relicomp Oy on investoinut kuitulähteellä varustettuun 3D-laseriin. Lähes miljoonan euron investoinnilla Relicomp parantaa merkittävästi kilpailukykyään.

Relicompilla oli jo ennestään ollut käytössä CO2-lähteinen 3D-laser. Uuden investoinnin myötä Kurikassa leikataan kuitenkin painomuovattuja sekä syvävedettyjä muotoja jatkossa edistyneemmällä teknologialla.

– Kuitulähteinen 3D-laser mahdollistaa aikaisempaa nopeammat leikkaukset. Lisäksi hyödynnettävien materiaalien kirjo laajenee, kun voimme leikata myös esimerkiksi kuparia, messinkiä tai alumiinia. Myös huoltotarpeen ja käyttökustannusten saralla uusi laser on CO2-lähteistä 3D-laseria järkevämpi vaihtoehto, Relicompin toimitusjohtaja Marko Jyllilä kertoo.

Saavutettavista eduista voi jo päätellä, mikä on motivoinut Relicompin investoimaan uuteen kuitulähteiseen 3D-laseriin. Kilpailukyvyn parantaminen on nykytaloudessa kaiken a ja o.

 

Kilpailukyky paranee vain investoimalla

3D-laserin toimitti kauhavalainen, italiassa pääpaikkaansa pitävään Prima Industrie Group -konserniin kuuluva Prima Power.

Prima Powerin myynti- ja markkinointijohtaja Aki Ojasen mukaan suomalainen alihankintateollisuus ei ole vielä kovin paljon hyödyntänyt 3D-laserin mahdollisuuksia.

Kysyntä on kuitenkin kasvamassa, sillä uusien tuotteiden valmistuksessa muotoilijoille on alettu antaa yhä vapaammat kädet. Niinpä alihankintateollisuudeltakin pitää entistä useammin löytyä keinot kaksoiskaarevien pintojen leikkaamiseen.

Prima Power ja Ojanen ovat luonnollisesti tyytyväisiä Relicomp-yhteistyöstä.

– On hienoa, että Suomessa on tällaisia yrityksiä, jotka uskaltavat investoida kilpailukykynsä parantamiseksi. Monet yritykset eivät investoi, ja se tulee varmasti ennen pitkää näkymään näiden yritysten tuloksessa, Ojanen ennustaa.

Relicompin 3D-laserinvestointi on kokonaisarvoltaan noin 900 000 euroa. Investoinnin myötä Relicomp palkkaa Kurikassa myös muutaman uuden työntekijän.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares