Kuva: Wärtsilä
6-sylinterinen Wärtsilä 34DF -moottori.

”Kolmen vuosikymmenen edestä kehitystyötä” – uudistunut Wärtsilä 34DF kahmii markkinaosuuksia maailmalla

Industrial Prime FI | syyskuu 3, 2015

Shares

Industrial Prime FI

syyskuu 3, 2015

Wärtsilän 34DF -monipolttoainemoottorin käyttämisestä on kovaa vauhtia tulossa maailmanlaajuinen standardi kaksitahtimoottoreita suosivassa LNG-kuljetusaluksia valmistavassa teollisuudessa.

Maailman suurin laivanrakentajavaltio Etelä-Korea pitää tällä hetkellä hallussaan yli 80 prosenttia koko maailman LNG-kuljetusalusten tilauskannasta.

Etelä-Korean kolme suurinta telakkaa suosii Wärtsilän 34DF -moottorin käyttöä valmistamiensa LNG-alusten apumoottoreina, joita asennetaan aluksiin tavallisesti neljä kappaletta. Luottamuksen ansiosta Wärtsilän markkinaosuus sektorilla on kivunnut jopa 70 prosenttiin.

Pääkilpailijat tulevat Etelä-Koreasta ja Saksasta. Wärtsilän näytöt ovat kuitenkin vahvemmat kuin sen kilpailijoilla.

– 34DF:llä on takanaan kolmen vuosikymmenen edestä kokemusta ja kehitystyötä. Siksi se on lunastanut paikkansa tuotteena, joka tarjoaa luokassaan markkinoiden parhaan suorituskyvyn ja luotettavuuden, kertoo Lars Anderson, Wärtsilän moottorien liiketoiminnasta vastaava johtaja.

Moottori juontaa juurensa aina vuoteen 1987 asti. Silloin lanseerattiin Wärtsilä Vaasa 32, (myöhemmin Wärtsilä 32DF), josta edelleen jalostettiin vuonna 2008 päivänvalon nähnyt Wärtsilä 34DF.

34DF puolestaan uudistettiin vuonna 2013. Tehokkaammasta versiosta saatiin 11 % enemmän voimaa irti ilman, että moottorin alkuperäisiin fyysisiin mittoihin piti tehdä muutoksia. Moottori on käynyt sittemmin mukavasti kaupaksi.

– Olemme myyneet noin satakaksikymmentä 34DF-moottoria kaksi vuotta sitten tehdyn uudistuksen jälkeen. Tilauksista suurin osa on tullut Etelä-Koreasta, mutta toimitamme moottoria myös Italiaan, Kiinaan, Norjaan ja Suomeen, Anderson kertoo.

Pelkästään vuoden 2015 ensimmäisen puoliskon aikana yllämainitut eteläkorealaiset suurtelakat tilasivat Wärtsilältä yhteensä viisikymmentäkuusi 34DF-moottoria. Wärtsilän mukaan myyntitahti on vastannut odotuksia, ja moottorin kysynnän odotetaan jatkuvan vahvana myös tulevina vuosina.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares