Industrial Prime
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus täyttyy maaliskuussa toinen toistaan suuremmista koneista. Projektipäällikkö Mikael Wänskä odottaa paikalle vähintään 6 000 kävijää.

”Konepajojen konekanta niin vanhaa että sillä ei enää pärjätä kansainvälisessä kilpailussa” – uudet koneet maaliskuussa Tampereelta

Industrial Prime FI | helmikuu 18, 2016

Shares

Industrial Prime FI

helmikuu 18, 2016

Tampereen Messut Oy toteuttaa maaliskuussa tapahtumalanseerauksen, jota voidaan kotimaisessa messumaailmassa pitää harvinaisen suurena.

Koneita ja laitteita metalliteollisuudelle esittelevä Konepaja 2016 on eräänlainen sisartapahtuma Tampereen Messujen lippulaivalle, syksyisin järjestettäville Alihankinta-messuille.

– Tapahtumat ruokkivat toisiaan. Alihankinta-messuilla myydään alihankinnan kapasiteettia, kun taas tässä tapahtumassa haetaan koneita, laitteita ja palveluita joita sen kapasiteetin kasvattamiseksi tarvitaan. Alihankinta-messujen näytteilleasettajat ovat siis näillä messuilla kävijän roolissa, projektipäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:sta kertoo.

Tapahtuman ensiesiintymisestä tekee erityisen muun muassa se, että nähtävillä on Suomessa ensimmäistä kertaa vuosiin suuren kokoluokan koneita. Kävijöiden ei siis tarvitse tyytyä pelkkiin esitteisiin, vaan paikan päällä odottaa lähes sata konetta ja laitetta.

Koneiden kuljettamista messupaikalle on tavallisesti pidetty liian kalliina tai hankalana projektina.

Wänskän mukaan ennakkotutkimukset kuitenkin paljastivat, että fyysisesti läsnä olevia koneita on kaivattu. Nyt monet näytteilleasettajat on saatu vakuuttuneiksi siitä, että koneiden tuominen paikan päälle kannattaa.

 

Koneiden parasta ennen -päivä koittamassa

Wänskän mukaan Suomessa on noin 10 000 konepajaa. Niistä noin kymmenesosa on investoivia yrityksiä. Investointihalukkuus onkin viime vuosien taloudellisessa tilanteessa jättänyt toivomisen varaa. Investoinneista on kuitenkin yhä selvemmin muodostumassa konepajoille elinehto.

– Tilanne on nyt sellainen, että mikäli pian ei ryhdytä investoimaan, niin konepajojen konekanta alkaa olla niin vanhaa että sillä ei enää pärjätä kansainvälisessä kilpailussa, Wänskä kommentoi.

Tätä ajatellen Konepaja-messuilla on investointiin houkuttelevien koneiden ja laitteiden lisäksi tarjolla reilusti investointi-teemaa käsittelevää ohjelmaa ja seminaareja. Teknologiapuolella tapahtuma puolestaan tarjoaa tietoa muun muassa 3D-tulostamisesta, robotisaatiosta sekä automaatiosta.

Tampereen Messut on asettanut kolmepäiväisen tapahtuman maltilliseksi minimitavoitteeksi 6 000 kävijää. Vaikka määrä jää selvästi Alihankinta-messujen lukujen varjoon, tavoite on kunnianhimoinen ja viestii tapahtuman suuruudesta.

– Näytteilleasettajia on tulossa paikalle noin 260. Tapahtuma on lähes loppuunmyyty, ja periaatteessa kaikki suurimmat konemerkit ovat läsnä. Uudet messutapahtumat ovat harvoin näin suuria – meillä edellinen vastaavan kokoinen lanseeraus oli vuonna 2013 ensi kertaa järjestetty EuroMining, Wänskä kertoo.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 15.–17. maaliskuuta järjestettävät Konepaja-messut ovat tänä vuonna osa suurempaa, konepajojen kannalta varsin houkuttelevaa kokonaisuutta. Tapahtuman yhteydessä järjestetään lisäksi Ohutlevypäivät ja Plootu Fennica -ohutlevytuotekilpailu sekä kansainvälinen hitsausalan ammattitapahtuma Nordic Welding Expo.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares