Industrial Prime
ST-Koneistuksen toimitusjohtaja Jarkko Selin.

Kotimaisen lohkovalmistajan vienti kasvussa – uusi merkittävä asiakas löytyi Irlannista sattumalta

Industrial Prime FI | joulukuu 11, 2015

Shares

Industrial Prime FI

joulukuu 11, 2015

Ylöjärveläinen hydrauliikkalohko- ja komponenttitoimittaja ST-Koneistus on onnistunut nostamaan viennin osuuden myynnistään jo 25 prosenttiin.

Toimitusjohtaja Jarkko Selinin mukaan liiketoiminta sujui kotimaisen asiakaskunnan vetämänä mukavasti aina siihen asti, kunnes finanssikriisi vuonna 2008 muutti pelin hengen.

– Sitä seuranneiden vuosien aikana tuli hyvin selväksi, että kasvua oli turha yrittää kotimaan myynnillä hakea, Selin muistelee.

ST-Koneistuksella ei ollut vientiä käytännössä lainkaan, ennen kuin ensimmäisiä asiakkuuksia alkoi vuonna 2009 löytyä Ruotsista ja myöhemmin Tanskasta. Nykyisin tuotteita viedään myös esimerkiksi Puolaan ja Saksaan.

Viennin osuus ST-Koneistuksen myynnistä on kivunnut jo 25 prosenttiin. Lähes kaikki finanssikriisin jälkeen saavutettu kasvu on ollut kasvaneen viennin ansiota.

 

 

”Asiakas päätyi meihin, koska se ei ollut löytänyt koko Brittein saarilta hydrauliikkalohkoja, jotka olisi valmistettu heidän haluamastaan materiaalista.”

 

 

Kahden miljoonan euron sattuma

ST-Koneistus löysi hiljattain uuden, merkittävän asiakkaan täysin vahingossa, kun eräs toinen pirkanmaalainen yritys toi asiakkaansa ST-Koneistuksen tuotantohalliin katsomaan käytössä olevia koneita. Asiakkaan huomio kiinnittyi tehtaalla valmistettaviin hydrauliikkalohkoihin.

– Asiakkaan tutulla oli kuulemma huutava pula laadukkaista hydrauliikkalohkoista. Annoin heidän välittää yhteystietoni ja unohdin sitten koko jutun. Normaalistihan tällaisissa tapauksissa potentiaalisesta asiakkaasta ei koskaan kuulu mitään, Selin nauraa.

Pari viikkoa myöhemmin yhteydenotto kuitenkin tuli, ja lyhyessä ajassa seuranneiden tapaamisien myötä ST-Koneistus vastaanotti pian ensimmäiset tilaukset uudelta asiakkaaltaan Irlannista.

– Hydrauliikkalohkojen valmistaminen on Irlannissa melko keskittynyttä. Siellä on muutama suurempi toimija, jotka eivät jätä asiakkailleen juuri valinnanvaraa. Asiakas päätyi meihin, koska se ei ollut löytänyt koko Brittein saarilta hydrauliikkalohkoja, jotka olisi valmistettu heidän haluamastaan materiaalista, Selin kertoo.

Asiakkuus on merkittävä, sillä uusi asiakas on tilannut kerralla vähintään 400 kappaleen eriä – parhaimmillaan jopa tuhat kappaletta. Kotimaisilta asiakkailtaan ST-Koneistus saa keskimäärin noin 50 kappaleen tilauksia.

Selinin mukaan asiakkuus tuo ST-Koneistuksen kassaan jopa puoli miljoonaa euroa vuodessa. Asiakas on lisäksi osa suurempaa, neljän yrityksen muodostamaa konsernia. Jos ja kun yhteistyö jatkossakin sujuu, koko konserni voi siirtyä ST-Koneistuksen asiakkaaksi. Vuosittainen myynti Irlantiin voisi silloin nousta jopa kahteen miljoonaan euroon.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares