Kuva: iStock

Kumiteollisuus ry:n toimitusjohtaja: ”Mitä haastavammat olosuhteet, sitä kilpailukykyisempi on suomalainen tuote”

Industrial Prime FI | syyskuu 1, 2015

Shares

Industrial Prime FI

syyskuu 1, 2015

Suomalainen kumiteollisuus on vahvasti esillä tämänvuotisilla Alihankinta-messuilla. Paitsi että mukana on kumiteollisuuden yritysten terävintä kärkeä, voi messuilla osallistua myös Kumi-instituutin järjestämään, kumitekniikan uusiin materiaaleihin ja menetelmiin syventyvään seminaariin.

Tulevien messujen kunniaksi Organisaatio-Sanomat jututti Kumiteollisuus ry:n toimitusjohtaja Sami Nikanderia. Kuinka suomalaisella kumiteollisuudella pyyhkii?

– Haastavista ajoista huolimatta olemme pitäneet pintamme keskimäärin kohtuullisen hyvin. Emme toki ole takoneet sellaisia huippulukuja kuin esimerkiksi vuosina 2011 ja 2012, mutta toisaalta emme myöskään ole kyykänneet yhtä syvällä kuin moni muu sektori, Nikander toteaa.

Nikanderin mukaan kumiteollisuus on viime vuosien aikana saanut pidettyä tuotantomääränsä suhteellisen tasaisella tasolla. Liikevaihto kotimaassa on taloustaantumassakin pysynyt 800–900 miljoonassa eurossa, mitä voi pitää varsin kelvollisena saavutuksena.

 

Suomalaisten osaaminen vahvaa

Kotimaan myynnin lisäksi kumiteollisuudelle on tärkeää vienti. Viennin osuus kumiteollisuuden liikevaihdosta on noin 60 %, ja yhä useampi yritys etsii keinoja viennin kasvattamiseen.

Tekniseen kumiin ja renkaisiin jakautuva suomalainen kumiteollisuus pärjää Nikanderin mukaan kansainvälisessä vertailussa mainiosti. Suomalaiset erottuvat joukosta muun muassa teknisessä osaamisessa, tuotteiden laadussa ja turvallisuudessa sekä tuotekehityksessä.

– Mitä haastavampiin olosuhteisiin tuote on tarkoitettu, sitä kilpailukykyisempiä suomalaiset yleensä ovat. Lisäksi etuihimme lukeutuu se, että pystymme mukautumaan nopeasti asiakkaan muuttuviin tarpeisiin. Se on todella tärkeää, etenkin business-to-business-painotteisen teknisen kumin saralla, Nikander kertoo.

Kun pyydämme Nikanderia poimimaan kumiteollisuudesta yrityksen joka olisi viime aikoina esiintynyt erityisen hyvin edukseen, hän ei halua mainita yksittäistä yritystä, vaan jakaa mieluummin kunniaa koko alalle.

– Kaikki Kumiteollisuus ry:n jäsenyritykset ovat säväyttäneet ja tekevät hyvää työtä, kiittelee Nikander.

Kumi-instituutin syysseminaari ”Kumitekniikan uudet materiaalit ja menetelmät” järjestetään Alihankinta 2015 -messujen yhteydessä tiistaina 15. syyskuuta. Lisätietoja maksuttomasta tilaisuudesta löydät täältä.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares