Industrial Prime
Leinolat Groupin uusi konsernijohtaja Lars-Erik Schöring.

Leinolat Groupille uusi konsernijohtaja

Industrial Prime FI | helmikuu 18, 2016

Shares

Industrial Prime FI

helmikuu 18, 2016

Lars-Erik Schöring, 56, on aloittanut Leinolat-konsernin johdossa 1. tammikuuta 2016 alkaen.

Leinolat Group alkoi etsiä uutta konsernijohtajaa kesällä 2015, kun vuodesta 2000 konsernia johtanut Raimo Leinola menehtyi äkillisesti lomamatkallaan Kuusamossa.

Leinolat Group on Schöringille entuudestaan tuttu konserni. Hän on seurannut konsernin vaiheita jo pitkään, ja viimeiset viisi vuotta hän on lisäksi toiminut konsernin hallituksen jäsenenä.

Schöring ehti ennen uutta pestiään tehdä mittavan uran Wärtsilässä, missä hän toimi erilaisissa johtotehtävissä yli 30 vuoden ajan ja kerrytti kokemusta muun muassa voimalaitosprojekteista ympäri maailman.

Schöring näkee päässeensä hyvin johdetun konsernin ruoriin. Leinolat Groupiin kuuluu nykyisin kuusi vahvaa tytäryhtiötä. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 30 miljoonaa euroa, ja se työllistää yhteensä noin 240 henkilöä.

– Leinolat Group on kasvanut ja kehittynyt paljon viimeisen kymmenen vuoden aikana. Kasvua on saavutettu yritysostojen kautta, tuoteportfoliota laajentamalla sekä uusia markkinoita valloittamalla, Schöring tarkentaa.

Schöringin mukaan on realistista odottaa, että konsernin nykyinen liikevaihto nousisi vuoteen 2020 mennessä nykyisestä 30 miljoonasta jopa 40–50 miljoonaan euroon.

Erityisen hyvää kasvupotentiaalia Schöring näkee tytäryhtiö T-Drill Oy:ssä, jonka myynnistä 95 % suuntautuu vientiin ja jonka tuotteille on odotettavissa kasvavaa kysyntää erityisesti Aasian markkinoilla. Mielenkiintoisia kehitysnäkymiä tarjoaa myös Kilkanen Oy, joka on parhaillaan perustamassa yhteisyritystä Intiaan paikallisen kumppanin kanssa.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares