Kuva: Wikipedia
241 metriä pitkän ja 29 metriä leveän Stena Germanican kyytiin mahtuu 1 300 matkustajaa ja 300 autoa.

Matkustaja-autolautta Stena Germanica saa toisen metanolimoottorinsa

Industrial Prime FI | marraskuu 17, 2015

Shares

Industrial Prime FI

marraskuu 17, 2015

M/S Stena Germanica, maailman ensimmäinen metanolia pääsääntöisenä polttoaineenaan hyödyntävä suuren kokoluokan kaupallinen alus, saa joulukuussa toisen metanolimoottorinsa.

Meriteollisuuteen erikoistuneen Motorship-verkkolehden mukaan toisen moottorin konversio- ja asennustyöt valmistuvat vuoden loppuun mennessä.

Göteborgin ja Kielin välillä liikennöivä matkustaja-autolautta saa voimansa yhteensä neljästä Wärtsilän monipolttoainemoottorista. Kolmannen ja neljännen moottorin konversiota on kaavailtu vuoden 2016 alkuun.

Koko Stena Germanican konversio suoritettiin tämän vuoden alussa Remontowan telakalla Puolan Gdanskissa. Projektiin sisältyi myös ensimmäisen Wärtsilä-moottorin konversio.

Motorshipin mukaan ensimmäistä moottoria on nyt käytetty yli 700 tunnin ajan. Wärtsilä on suorittanut moottorille tarkastukset, joilla varmistettiin moottorin kunto ja toimintakyky. Tuloksien perusteella toisen metanolimoottorin asentamiseen voitiin ryhtyä.

Kun kaikki neljä moottoria ovat läpikäyneet konversion, aluksen arvioitu vuosittainen polttoainekulutus on noin 24 000 tonnia metanolia ja 2 000 tonnia kaasuöljyä (MGO). Moottorien ollessa täydellä kuormituksella ne voivat hyödyntää voimanlähteenään polttoainesekoitusta, josta 95 % on metanolia ja loput 5 % kaasuöljyä.

Metanolia pidetään edistysaskeleena kohti ekologisesti kestävämpää merenkulkua. Sen hyödyntäminen polttoaineena mahdollistaa selvästi alhaisemmat rikki-, typpi- ja hiilidioksidipäästöt.

Stena Line harkitsee useiden muidenkin aluksiensa muuntamista metanolille soveltuvaksi. Se voisi tietää Wärtsilän ohella töitä muillekin suomalaisyrityksille. Stena Germanican laivakonversiossa oli nimittäin mukana myös erikoishitsausosaamisestaan tunnettu vaasalainen Uwira, joka vastasi aluksen vaativien putkistojen asentamisesta.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares