Kuva: Tampereen Messut
Syksyllä järjestettävät Alihankinta-messut lukeutuvat Tampereen Messut -konsernin lippulaivatapahtumiin.

Messukonsernilla onnistunut vuosi: ”Tampereen vetovoima tapahtumakaupunkina vain voimistuu”

Industrial Prime FI | joulukuu 9, 2015

Shares

Industrial Prime FI

joulukuu 9, 2015

Tampereen Messut -konsernilla on takanaan onnistunut vuosi. Konsernin liikevoitto kasvaa tänä vuonna miljoonasta eurosta lähes 1,5 miljoonaan euroon.

Liikevaihtoa vuodelle kertyy yhteensä 10,4 miljoonaa euroa. Siitä emoyhtiö Tampereen Messut Oy:n osuus on kahdeksan miljoonaa.

Kävijämäärät kasvoivat vuoteen 2014 nähden selvästi. Kaksikymmentä eri tapahtumaa keräsi yhteensä noin 152 000 kävijää, mikä on lähes 16 000 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kärkitapahtumiin lukeutuivat syyskuussa järjestetyt Alihankinta-messut sekä marraskuiset Suomen Kädentaidot -messut.

Kävijämäärien kasvun ohella myös kävijöiden ja näytteilleasettajien tyytyväisyysaste on säilynyt edellisten vuosien tapaan korkeana: kävijöistä peräti 96,2 % ja näytteilleasettajista 82,9 % on ilmaissut olevansa tapahtumia kohtaan tyytyväinen.

Tampereen Messut -konserniin kuuluvat Tampereen Messut Oy:n lisäksi omana tapahtumayksikkönään toimiva Finland Events sekä tytäryhtiöt Tavicon Oy ja Finland Restaurants Oy eli Finnresta.

 

Myös tuleva vuosi näyttää valoisalta

Tampereen Messut Oy:n toimitusjohtaja Hannu Vähätalo uskoo menestyksen jatkuvan myös vuonna 2016.

– Olemme onnistuneet paremmin kuin toimialamme muut yritykset, ja uskon vahvasti, että Tampereen vetovoima tapahtumakaupunkina vain voimistuu tulevaisuudessa. Konsernimme toteuttaa ensi vuonna jälleen paljon tapahtumia, joten vuosi näyttää varsin valoisalta, Vähätalo arvioi.

Yhteensä seitsemän ammattimessutapahtuman sarjan avaa maaliskuussa mielenkiintoinen uutuus, Konepaja-messut. Ammattimessuista vastaava Jani Maja kuvailee messuja eräänlaisena Alihankinta-messujen sisartapahtumana.

– Syksyllä metalliteollisuuden konepajat ovat Alihankinta-messuilla näytteilleasettajina. Maaliskuussa heistä tulee kävijöitä, kun keräämme heidät saman katon alle katsomaan uusia koneita, laitteita, hitsausratkaisuja ynnä muuta, Maja kertoo.

Näytteilleasettajia on jo nyt tiedossa yli 200, ja kyseessä onkin suurin kotimainen metalliteollisuuden koneita ja laitteita esittelevä tapahtuma vuosiin. Majan mukaan tapahtuma on tärkeä, sillä koneinvestoinnit ovat merkittävä henkireikä suomalaiselle teollisuudelle.

– Investointi vaatii tietysti yrittäjiltä rohkeutta. Mutta kuten Matti Vanhanen vuoden 2014 Alihankinta-messujen avajaisissa totesi, kone tai robotti tekee saman asian yhtä tehokkaasti, tapahtui se sitten täällä Suomessa tai kaukana Kiinassa. Voimme pärjätä tässä kilpailussa ainoastaan investointien kautta, Maja kiteyttää.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares