Industrial Prime
Piikkiö Worksin toimitusjohtaja Ari Kumpulainen (etualalla, taustalla Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer) on tyytyväinen, että yrityksellä on nykyisin vakaa omistaja joka uskoo tulevaisuuteen. – Summat, jotka omistaja on valmis hyttitehtaaseemme investoimaan, ovat osoitus siitä että me olemme tärkeä osa Meyerin tulevaisuutta.

Meyer Turun suurinvestoinnit jatkuvat: 17 miljoonaa euroa Piikkiö Worksin tuotannon uudistamiseen

Industrial Prime FI | huhtikuu 21, 2016

Shares

Industrial Prime FI

huhtikuu 21, 2016

Meyer Turku ilmoitti keskiviikkona investoivansa 17 miljoonaa euroa kokonaan omistamaansa Piikkiö Worksin hyttitehtaaseen. Kyseessä on suurin investointi hyttitehtaan historiassa.

Investointi sisältää uuden, pinta-alaltaan 7 200 m2:n kokoonpanotehtaan, johon tulee täysin automatisoitu kokoonpanolinja. Vanha osavalmistushalli kunnostetaan ja sitä laajennetaan 4 000 m2:lla valmiiden hyttimoduuleiden varastoksi, minkä myötä varastotilaa on kokonaisuudessaan 8 000 m2. Vanhoja tiloja saneerataan yhteensä 14 000 m2.

Uudistuksen yhteydessä Piikkiö Worksin toimistotilat siirretään Piikkiön keskustaan valmiisiin tiloihin. Vanhat toimistotilat puretaan keväällä uusien tuotantotilojen alta pois.

Uusi, 3–4 miljoonan euron arvoinen automatisoitu kokoonpanolinja edustaa viimeisintä tekniikkaa. Vastaavan löytää esimerkiksi Uudestakaupungista Valmet Automotiven tehtaalta. Myös Piikkiö Worksin saksalaisessa sisaryrityksessä sellainen on ollut käytössä jo 5–6 vuotta.

– Kokemukset Saksasta puoltavat investointia vahvasti. Hytin läpimenoaikaa saadaan laskettua selvästi, ja tuotannon pyörittäminen käy muutenkin jatkossa huomattavasti tehokkaammin, Piikkiö Worksin toimitusjohtaja Ari Kumpulainen sanoo.

 

Työpaikat jopa lisääntymässä

Automatisaatio ei näillä näkymin ole viemässä Piikkiöstä työpaikkoja, päinvastoin. Investoinneilla tehtaan tuotantokapasiteetti pyritään nostamaan nykyisestä 3 000 hytistä jopa 6 500 hyttiin vuodessa. Viime vuosina hyttitehdas on tuottanut noin 2 500 hyttiä vuodessa.

– Uudistukset ovat paras tapa turvata työpaikat Piikkiössä pitkällä aikavälillä. Paljon töitä on luvassa, sillä Meyer Turun tilauskirja on vahva. Voi olla jopa mahdollista, että meidän pitää rekrytoida lisää työvoimaa, Kumpulainen ennustaa.

Myös hyttien valmistuotevarasto tulee tarpeeseen, sillä Piikkiössä on varastoitu valmiita hyttejä tähän asti ulos muovilla suojattuina. Etenkin ankarissa talviolosuhteissa ratkaisu on jättänyt toivomisen varaa.

– Uudella varastolla pyrimme takaamaan lopputuotteen laadun, eli kun hytti lopulta saapuu telakalle, tuote on takuulla sitä mitä on sovittu. Lopputuote on teknisesti täysin käyttövalmis tuote, joka tarvitsee vain kytkeä laivan teknisiin järjestelmiin, Kumpulainen kertoo.

Työt alkavat keväällä vanhojen toimistotilojen purkamisella. Valmista on luvassa vuoden 2017 loppuun mennessä.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares