Industrial Prime
Tommi Peltonen ja Masterpallet ovat mukana ensi viikolla Tampereella järjestettävillä Konepaja 2016 -messuilla. Masterpalletin osastolla on nähtävillä muun muassa kuinka robotti lataa automaattisesti koneistustolpan työstettävillä kappaleilla.

”Mistä näitä saa?” – Konepajat alkoivat kysellä Masterpalletin tuotteita jo paljon ennen itse yrityksen perustamista

Industrial Prime FI | maaliskuu 10, 2016

Shares

Industrial Prime FI

maaliskuu 10, 2016

Kaksi pirkanmaalaista konepajayrittäjää yhdisti voimansa markkinoidakseen tuotekokonaisuutta, jolle löytyi kysyntä käytännössä vahingossa. Yrittäjät perustivat yrityksen nimeltä Masterpallet Oy.

Toinen Masterpalletin takana vaikuttavista miehistä on ylöjärveläisen ST-Koneistus Oy:n Tommi Peltonen. Peltonen kertoo hydrauliikkalohkoja valmistavan ST-Koneistuksen törmänneen muutama vuosi sitten ongelmaan yrittäessään tilata koneistustolppia omaan tuotantoonsa.

Peltonen oli ollut valmis tilamaan yli kaksikymmentä tolppaa, mutta standarditoimittaja ei taipunut tekemään toivotunlaista 800 millimetrin korkuista tolppaa vaan yritti sen sijaan väkisin tarjota 600 millimetrin tuotteita. Tolpan yksikköhinta oli 11 000 euron luokkaa.

– Ajattelin, että antaa olla, teen tolpat itse, Peltonen muistelee.

Pian ST-Koneistuksen tuotannossa vierailleet eri konepajojen edustajat alkoivat kysellä Peltosen itse valmistamien koneistustolppien perään.

– Ensin kysyi yksi ja sitten toinen. Lopulta huomattiin, että niitähän on mennyt sadantuhannen euron vuosivauhtia, eikä niitä olla edes markkinoitu, Peltonen kertoo.

Kaiken lisäksi Peltonen kuuli yrittäjätuttavallaan Joonas Tammistolla olevan vastaavia kokemuksia paletin eli koneistuksessa tolpan ja itse koneen välissä toimivan kiinnityskappaleen osalta.

Tammisto toimii yrittäjänä pirkkalalaisessa Logistic TKT Systems Oy:ssä, joka on toimittanut paletteja jo jonkin aikaa.

 

Koneistustolppa

Työstettävien kappaleiden koosta riippuen koneistustolppaan on asennettavissa aihioita päällekäin kaikille neljälle sivulle. Kuvan tolppaan on asennettu 12 pientä hydrauliikkalohkoa.

 

Etuna asiakasymmärrys ja kilpailukykyiset hinnat

Masterpallet on puoliksi ST-Koneistuksen ja Logistic TKT Systemsin omistuksessa. Uusi yhtiö aloitti virallisesti toimintansa tämän vuoden alussa, ja yritykselle etsitään parhaillaan yrittäjähenkistä myyntihenkilöä.

Yhteisyritykseen päädyttiin, koska koneistuksessa käytettävät paletti ja tolppa ovat looginen pari yhdessä markkinoitavaksi.

Uuden yrityksen myynnilliset tavoitteet ovat Peltosen mukaan maltilliset. Silti on sanomattakin selvää, että kaupan odotetaan käyvän selvästi aiempaa paremmin koska tuotteita myydään ja markkinoidaan nyt aktiivisesti.

Masterpalletilla on valikoimassaan muutamia standardituotteita, mutta myös mittatilaustyö onnistuu, mikä luo merkittävää kilpailuetua. Lisäksi Peltonen lupaa räätälöityjen tuotteiden hintojen pysyvän selvästi kilpailijoiden tarjoamia vaihtoehtoja edullisempina.

– Ymmärrämme alaa asiakkaan näkökulmasta. Lisäksi olemme itse käyttäneet tuotteita omassa tuotannossamme jo pitkään, Peltonen huomauttaa ja jatkaa toteamalla:

– Tiedämme mitä teemme.

Lopuksi Peltosella on hyviä uutisia monelle konepajayrittäjälle. Hänen mukaansa nimittäin vanhakin kone on monesti täysin kelpo vaihtoehto tuotannon tehostamiseen.

– Monesti konepajoissa haetaan automaattisesti ratkaisua ongelmaan uudella, entistä kalliimmalla koneella. Itse olemme ST-Koneistuksella kyenneet tehostamaan myös vanhempaa konekantaamme uusilla kiinnitinratkaisuilla.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares