Matti Nenonen
Kuva voimakasta investointiohjelmaa toteuttavan Konepaja Seppo Suomi Oy:n uudistuvista tuotantotiloista.

Näin syntyy kovan luokan konepaja – Fastemsin FMS-järjestelmä tilattu Hartolaan

Industrial Prime FI | kesäkuu 22, 2016

Shares

Industrial Prime FI

kesäkuu 22, 2016

Tamperelainen Fastems on saanut tilauksen FMS-järjestelmän toimittamisesta voimakasta investointiohjelmaa toteuttavalle Konepaja Seppo Suomi Oy:lle.

Hartolalaisella Konepaja Seppo Suomella (KSS) on käynnissä voimakas investointiohjelma, jonka myötä siitä on tulossa kenties yksi Suomen moderneimmista konepajoista.

Hankkeen pyörät lähtivät pyörimään puolivahingossa noin kaksi vuotta sitten, kun yksi Hartolan kunnan teollisuushalleista tuli hallia käyttäneen yrityksen konkurssin myötä huutokaupattavaksi.

– Onnistuimme ostamaan hallin, ja yhtäkkiä meillä oli käytössä huomattavasti aikaisempaa enemmän tuotantotilaa. Ensimmäiseksi päätimme siirtää aihiovalmistuksen uusiin tiloihin. Pian myös koneistuskeskukset sekä jäysteenpoisto siirtyivät aihioiden kanssa saman katon alle, KSS:n toimitusjohtaja Jani Suomi kertaa investointien taustoja.

Suomen mukaan investointi automaatioon on ollut tapetilla jo vuosia. Uuden hallin käynnistämän kehitysketjun myötä investointi alkoi viimein vaikuttaa niin realistiselta, että askelia eteenpäin saatettiin ottaa.

– Ajat eivät ole olleet varsinaisesti ruusuiset, mutta meillä on silti ollut syytä uskoa vahvasti tilauskantamme kehitykseen. Kun hankimme viime syksynä koneistuskeskuksen, siihen tuli jo valmiudet liittää se myöhemmin automaatiojärjestelmään, Suomi kertoo.

Vaikka usko tulevaan onkin ollut vahvaa, asioiden ripeä eteneminen tuli lopulta hartolalaisillekin pienoisena yllätyksenä. Investointipäätös tehtiin ripeästi, ja huhtikuussa KSS tilasi FMS-järjestelmän Fastemsilta.

Osapuolet eivät ole aikaisemmin tehneet yhteistyötä, mutta Jani Suomi kertoo tietäneensä Fastemsista jo pitkään.

– Juuri ennen laman iskemistä, kun alalla vielä meni lujaa, kartoittelimme jo mahdollisia FMS-investointeja ja Fastemsin nimi nousi silloin esiin. Nyt kun aihe tuli uudelleen pintaan, minuun teki vaikutuksen se, kuinka Fastems on onnistunut vuosien varrella viemään järjestelmäänsä eteenpäin, Suomi kertoo.

FMS-järjestelmästä ja siihen liittyvistä muista hankinnoista muodostuu lopulta yli miljoonan euron suuruinen kokonaisinvestointi. Summa on KSS:n mittakaavassa suuri, sillä 13 henkilöä työllistävän yrityksen liikevaihto oli viime vuonna hieman alle 2,2 miljoonaa euroa.

Hartolalaiset ovat kuitenkin luottavaisia sen suhteen, että investointi tulee kannattamaan.

– Tarkoituksena on, että uuden järjestelmän myötä työstökoneita voidaan ajaa miehittämättöminä vähintään yhtä pitkiä aikoja kuin miehitettyinäkin. Investoinnin myötä tuotannon läpimenoajat lyhenevät ja tuotantokapasiteettimme kasvaa merkittävästi, Suomi ennakoi.

FMS-järjestelmä otetaan käyttöön syksyllä.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares