Nokian Renkaat on osa venäläistä yhteiskuntaa

Industrial Prime FI | maaliskuu 24, 2011

Shares

Industrial Prime FI

maaliskuu 24, 2011

Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Kim Granin mukaan Venäjällä kysyntä ottaa mittaa tarjonnasta, mikä asettaa yhtiön haasteelliseen tilanteeseen.

Nokian Renkaat on toiminut Venäjällä oman tehtaan voimin vuodesta 2004. Siitä lähtien myös sen toiminnot maassa ovat kasvaneet voimakkaasti. Yhtiö on investoinut yhteensä noin 400 miljoonaa euroa sekä Venäjän tehtaaseen että muihin alueen toimiinsa. Tuotantoyksiköstä on muodostunut strategisesti Nokian Renkaiden ylivoimaisesti merkittävin tuotantokeskus, joka palvelee yhtiön koko maailman laajuista liiketoimintaa.

– Meillä on tällä hetkellä 13 hehtaaria tuotanto- ja varastotilaa Venäjällä sekä 900 työntekijää. Tämän lisäksi meillä on muiden IVY-maiden alueella noin 440 Vianor-rengasmyymälää Franchise-periaatteella, Gran kuvailee itänaapurin merkitystä johtamalleen yhtiölle. Suomessa Nokian Renkaat omistaa Vianor-ketjun.

– Liikevaihdostamme 27% muodostuu Venäjän myynnistä, ja se on selkeästi meidän suurin yksittäinen maa markkinana. Samalla myös voidaan todeta, että se on voimakkaimmin kehittyvä ja kasvava markkina-alueemme. Suomen myynnin osuus liikevaihdostamme on puolestaan 15%.

Haasteena kova kysyntä

Nokian Renkaiden koko tuotannosta yli 70 prosenttia valmistetaan Venäjän tehtaassa, Leningradin tuntumassa Vsevolozhskin kaupungissa. Granin mukaan Venäjä on hyvin herkkä öljyn ja muiden raaka-aineiden maailman markkinahintojen muutoksille. Se hyötyy muun muassa nykyisestä öljyn korkeasta hinnasta ja sen BKT kasvaa voimakkaasti juuri nyt.

 

”Hetkittäin nousu saattaa olla rakettimaista ja sitten aivan puun takaa tilanne kääntyy ja pudotaan kuin kivi alas. Tähän täytyy varautua, jos aikoo kyseisessä maassa toimia”

 

– Bisnes-mallia rakentaessa on tärkeää huomioida juuri nämä vaihtelut. Hetkittäin nousu saattaa olla rakettimaista ja sitten aivan puun takaa tilanne kääntyy ja pudotaan kuin kivi alas. Tähän täytyy varautua, jos aikoo kyseisessä maassa toimia.

Edes Nokian Renkaiden toiminta ei ole täysin mutkatonta suuressa itänaapurissa.

– Tällä hetkellä suurin haasteemme on, kuinka pystymme vastaamaan kapasiteettimme puolesta markkinan voimakkaaseen kasvuun. Investoimme tälläkin hetkellä paljon toimintaamme alueella, mutta tästä huolimatta kysyntään on haasteellista vastata.

– Toinen haasteemme on jakelu ja logistiikka. Maan ollessa niinkin suuri, että siellä toimitaan yhdeksällä eri aikavyöhykkeellä asettaa jo oman haasteensa. Lisäksi päätuotteitamme Venäjällä ovat talvirenkaat, joiden myynti on hyvin sesonkiluontoista. Tämä asettaa pääomien ja kokonaislogistiikan hallinnoinnin avainasemaan kannattavan lopputuloksen näkökulmasta, ja näitä prosesseja meidän tulee kehittää kaikin tavoin.

Suurin kulutustavaran viejä

Nokian Renkaat on kaikkea muuta kuin noviisi Venäjällä, mistä yhtiöllä on yli 100 vuoden kokemus. Gran kertoo heidän toiminnan eroavan kahdella olennaisella tavalla monista muista suomalaisista yrityksistä Venäjällä.

– 1: meidän toimintamme on äärimmäisen kannattavaa ja teemme erittäin hyvää tulosta Venäjän yksikössämme. Tämä vastaa myös suuresta osasta koko konsernin tuloksesta.

– 2: Myös meidän tuotanto Venäjällä on rakennettu palvelemaan koko globaalia liiketoimintaamme. Eli sieltä viedään tavaraa yli 50 maahan. Pääasiassa IVY-maiden lisäksi Yhdysvaltoihin ja Keski-Eurooppaan.

Hätkähdyttävänä tietona Gran paljastaa myös Nokian Renkaiden olevan Venäjän suurin kulutustavaran viejä. Yhtiö on ansainnut Venäjällä kotimaisen tuottajan aseman.

– Olemme yhteiskunnallisesti erittäin haluttu toimija. Ostamme raaka-aineet maan sisältä ja jalostamme niistä korkeasti hinnoiteltuja kestokulutushyödykkeitä, joita myydään maailman markkinoilla. Eli me nostamme jalostusarvoa merkittävästi Venäjällä venäläisenä toimijana.

Granin kolme ohjetta Venäjällä toimimiseen

Gran kertoo yhtiön strategian pohjautuvan Hartwallin menestyksekkääseen toimintatapaan, jossa yhtiö rakensi venäläisen organisaation maahaan ja onnistui yhteiskuntasuhteissaan.

– Meillä on palkattuina korkeasti koulutettuja venäläisiä osaajia, jotka ymmärtävät maan toimintatavat, ja olemme onnistuneet sulautumaan osaksi yhteiskuntaa.

– Venäjällä toimiessa, paikallisen toimintaympäristön ymmärtämiseksi, tulee olla vahva paikallinen tiimi, joka A: osaa johtaa venäläisiä ihmisiä, B: ymmärtää miten yhteiskunta ja byrokraatit toimivat Venäjällä, sekä osaa toimia kyseisessä ympäristössä ja C: tärkeimpänä verkostoituminen. Bisnes-puolen pitää toimia, mutta sammalla täytyy käyttää paljon aikaa hyvien suhteiden luomiseen kaikille poliittisille tasoille: kuntatasolle, oblasteihin (alueiden kuvernöörit) sekä federaatiotasolle Moskovaan. Näiden kaikkien osa-alueiden pitää olla kunnossa, jotta hommaa voidaan hoitaa tasapainoisesti.

– Se ei riitä, että on business-malli, tuotteet, tuotanto ja myynti valmiina, vaan sinulla täytyy olla myös verkostoituminen yhteiskuntaan hyvin hoidettuna, ja myös tässä asiassa tuo paikallinen osaava tiimi on oiva apu, Gran korostaa.

Teksti: Tuomas Porkkala, O-S

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares