Industrial Prime
Elinkeinoministeri Olli Rehn.

Olli Rehn Kaapelitehtaalla: ”Suomella kaikki edellytykset datakeskusliiketoiminnan edelläkävijäksi”

Industrial Prime FI | syyskuu 22, 2016

Shares

Industrial Prime FI

syyskuu 22, 2016

Nordic Digital Business Summit (NDNS) on parhaillaan käynnissä Helsingissä Kaapelitehtaalla. Tänä vuonna tapahtuman pääteemoja ovat pohjoismainen yhteistyö, tietosuoja ja Brexitin vaikutukset.

Tapahtuman avauspuheenvuoro oli elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk) käsialaa. Rehn puhui datakeskusten potentiaalisesta merkityksestä Suomelle ja Pohjoismaille.

Yhteiskunnan digitalisoituessa datan määrä ja merkitys ovat kovassa kasvussa. Rehnin mukaan entistä enemmän kansainvälisiä yrityksiä olisi mahdollista houkutella tekemään datakeskusinvestointeja Suomeen.

– Investoinnit toisivat meille tuloja ja työtä. Kansainvälisen yhtiön investoidessa datakeskukseen on lisäksi hyvin mahdollista, että yhtiö toisi mukanaan paljon osaamista perustamalla tänne myöhemmin myös tuotekehitysyksikön. Silloin tutkimusyhteistyö paikallisten yritysten, tutkimuslaitosten, yliopistojen ja startupien kanssa lisääntyisi, Rehn sanoi.

Rehn painotti, että Suomella olisi kaikki edellytykset kasvaa kilpailukykyiseksi datakeskusliiketoiminnan edelläkävijäksi.

Datakommunikaatioverkostomme ovat jo hyvät ja uusia kansainvälisiä yhteyshankkeita on vireillä. Yritys-, teknologia- ja innovaatioympäristö on kansainvälinen ja korkeatasoinen. Lisäksi poliittinen tilanne on vakaa ja tietosuojaa kunnioitetaan.

Pohjoismaat hän näkee yhtenäisenä alueena, joka voisi yhteistyöllä houkutella enemmän kansainvälisiä investoijia.

Googlen, Microsoftin, Facebookin ja Applen kaltaiset suuryhtiöt ovat jo investoineet tänne. Nämä nimet osoittavat, että olemme onnistuneet luomaan datakeskuksille toimivan liiketoimintaympäristön , Rehn totesi lopuksi.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares