Kuva: iStock

”Ovi auki uusille mahdollisuuksille” – Fortum hakee hackathonilla inhimillisempää teknologiaa

Industrial Prime FI | lokakuu 20, 2015

Shares

Industrial Prime FI

lokakuu 20, 2015

Fortum ja Nokia isännöivät yhteisen hackathon-tapahtuman 6.–7. marraskuuta, juuri ennen Slushia. Kaksipäiväisen hackathonin tarkoitus on suunnitella ja ohjelmoida teollisen internetin mahdollisuuksia hyödyntäviä tuotepilotteja.

Tempauksen isännät kutsuvat startupeja ja kehittäjätiimejä mukaan luomaan uusia palvelukonsepteja yhteistyössä omien asiantuntijoidensa kanssa. Hackathoniin värvätään yhteensä 40 osallistujaa.

Fortumilla toivotaan, että kiinnostus energiadatan mahdollisuuksia kohtaan sekä Fortumin ja Nokian toisiaan täydentävät kompetenssit houkuttelevat mukaan kovatasoisia tiimejä, joiden myötä hackathonilta voisi odottaa hyviä tuloksia.

Hackathonin teema on sama kuin Nokian tänä vuonna viettämän 150-vuotisjuhlavuoden pääteema: #maketechhuman. Tavoite on siis kehittää palveluja, jotka tekevät teknologiasta inhimillisempää ja helpommin lähestyttävää.

– Haluamme löytää uusia, asiakkaitamme paremmin palvelevia ratkaisuja kaikille markkinoille. Yhdistämällä innovatiivisten toimijoiden ja Fortumin vahvuudet luomme uutta ja opimme toisiltamme, kertoo Fortumin teknologiajohtaja Heli Antila.

 

Vain mielikuvitus rajana

Fortum hyödyntää jo teollista internetiä palveluissaan. Tästä hyvänä esimerkkinä vaikkapa voimalaitosten etäohjaus: Fortumin vesivoimalaitoksia Suomessa ohjataan yhdestä valvomosta.

Kuluttajille Fortum haluaa tehdä energiaan liittyvien asioiden hoitamisen helpoksi ja ymmärrettäväksi. Esimerkiksi Fortum Fiksu -palvelu ohjaa kodin sähkönkäyttöä automaattisesti edullisimmille tunneille ja antaa mahdollisuuden hallita kodin sähkölaitteita mobiilisti.

– Palvelun seuraavassa versiossa on myös yhteys Suomen sähköjärjestelmään, jolloin kuluttaja tukee tarvittaessa koko sähköjärjestelmää ilman, että sillä on mitään vaikutusta omaan asumismukavuuteen, Antila kertoo.

Kun puhutaan teollisen internetin potentiaalista, periaatteessa vain mielikuvitus on rajana. Siksi myös Fortum päätti lähteä isännöimään hackathonia.

– Uskon, että olemme vasta avaamassa ovea uusille mahdollisuuksille. Tällä hetkellä emme vielä voi suurelta osin edes kuvitella, millaista teknologiaa ja sovelluksia tulee olemaan käytössä edes viiden vuoden kuluttua, Antila toteaa.

Tapahtuman jälkeen parhaita ideoita voidaan kehittää eteenpäin kaupallistettaviksi tuotteiksi. Siksi Fortum ja Nokia tarjoavat osallistujille pääsyn käsiksi sellaiseen dataan, jonka äärelle monilla ei muuten olisi asiaa.

Tapahtuma järjestetään suomalaisen teollisuuden juurilla, läntisellä Uudellamaalla Mustiossa. Mustioon perustettiin Suomen ensimmäinen ruukki jo 1500-luvulla.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares