Pemamek

Pemamek panostaa huippuosaamiseen Suomessa – tehdaslaajennuksesta tuplasti kaavailtua suurempi

Industrial Prime FI | elokuu 9, 2016

Shares

Industrial Prime FI

elokuu 9, 2016

Hitsaus- ja tuotantoautomaatiolaitteiden valmistaja Pemamek Oy ilmoitti keväällä tuotantotilojen laajennushankkeestaan. Lupaavien markkinanäkymien myötä tiloja päätettiin myöhemmin laajentaa kaksin verroin alkuperäisiin suunnitelmiin nähden.

Pemamek laajentaa Loimaalla sijaitsevia tuotantotilojaan 6 000 m² alun perin kaavaillun 3 000 m²:n sijaan. Laajennuksen myötä tilojen kokonaispinta-alaksi tulee noin 20 000 m² ja Pemamekin tuotantokapasiteetti kasvaa peräti 50 %.

Päätöksen taustalla on merkittäviä asiakasprojekteja etenkin Pohjois-Amerikkaan. Pemamek on saanut kotiutettua kauppoja esimerkiksi suurten automaatiolinjojen toimittamisesta raskaalle metalliteollisuudelle. Markkinanäkymät ovat positiiviset, joten lisää kauppoja lienee luvassa.

– Seuraavan kahden, kolmen vuoden näkymät ovat nyt erittäin lupaavat. Niitä näkymiä ajatellen nämä investoinnit on pitkälti tehty, Pemamekin hallituksen puheenjohtaja Pekka Heikonen kertoo.

Pemamek on tehnyt Pohjois-Amerikassa kauppaa jo parikymmentä vuotta. Viime vuosien aikana projektien määrä on selvästi lisääntynyt, ja niiden myötä yhtiö on parhaillaan perustamassa alueelle myyntiin ja huoltoon keskittyvää tytäryhtiötä.

Kasvua on Pohjois-Amerikan lisäksi saavutettu myös muillakin markkinoilla, kuten Euroopassa. Heikosen mukaan Pemamekin vahva läpimurto on onnistuttu tekemään uusimpien teknologioiden ansiosta.

– Oli kyse sitten raskaan teollisuuden laserhitsauksesta tai automaatiorobotiikasta, ratkaisujemme tarjoamat edut ja vaikutus kilpailukykyyn ovat nousseet asiakassektoreillamme esille yhä voimakkaammin. Siksi kysyntä on nyt selvässä nousussa.

 

Osaaminen keskitetään Suomeen

Tuotantotilojen laajennuksen myötä Pemamek kokee kykenevänsä tarjoamaan asiakkailleen entistä kehittyneempiä ratkaisuja yhä nopeammin. Yhtiössä odotetaan liikevaihdon kasvavan tuotantokapasiteetin kasvun viitoittamalla tavalla.

– Sanotaan näin, että haemme liikevaihdossa kasvua nykyiseltä 40 miljoonan tasolta tuonne 60 miljoonaan. Tämä tehdaslaajennus luo edellytykset sille, Heikonen arvioi.

Kasvava Pemamek aikoo säilyttää koko tuotantonsa jatkossakin kotimaassa. Yhtiössä halutaan kehittää tulevaa silmällä pitäen maailmanluokan kilpailukykyä, ja Heikonen näkee, että huippuosaaminen on järkevintä keskittää yhteen paikkaan – Suomeen.

– Osaamisemme on aina ollut Suomessa, ja haluamme lisätä sitä täällä entisestään. Tällaisesta vahvuuksien vahvistamisesta on tässäkin investoinnissa kyse.

Samalla Heikonen korostaa panostamista myyntiin, markkinointiin ja palveluihin maailmalla. Käytännössä tämä tarkoittaa läsnäolon lisäämistä asiakasrajapinnassa ja entistä parempaa valmiutta palvella asiakkaita läheltä.

Kasvu ja investoinnit ovat jo ehtineet johtaa rekrytointeihin. Pemamek työllistää tällä hetkellä noin 155 henkilöä, joista kymmenkunta on palkattu aivan hiljattain.

Pemamekin laajennusinvestoinnin kokonaiskustannukset ovat useita miljoonia euroja. Rakennustyöt alkoivat toukokuussa 2016 ja valmista on luvassa vuoden loppuun mennessä.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares