Vard Group AS

Pemamekille hieno läpimurto Romaniassa – toimittaa ohuiden paneelien hitsauslinjan Vardin telakalle

Industrial Prime FI | helmikuu 16, 2017

Shares

Industrial Prime FI

helmikuu 16, 2017

Hitsausteknologian edelläkävijä Pemamek Oy on saanut ensimmäisen tilauksensa Vardin telakalta Romaniasta. Läpimurto tulee hyvään aikaan, sillä asiakkaan tilauskanta on vahva ja lisäinvestoinnit mahdollisia.

Loimaalainen Pemamek toimittaa ohuiden paneelien valmistamiseen tarkoitetun hitsauslinjan Vard Group AS:n telakalle Romanian Tulceaan.

Vard rakentaa Tulceassa runkoja risteilijäaluksiin sekä offshore-teollisuuteen. Lisäksi se valmistaa alihankkijana lohkoja emoyhtiönsä Fincantierin telakoille Italiaan.

Pemamek nousi potentiaaliseksi toimittajaksi, kun Vardin telakka alkoi kaivata lohkojen sekä risteilijöihin tulevien ohuiden paneelien valmistamiseen uutta, modernia hitsauslinjaa.

Loimaalaiset ovat aikaisemminkin neuvotelleet Vardin kanssa järjestelmätoimituksista, mutta tähän asti kaupat ovat päätyneet kilpailijan käsiin. Tällä kertaa kävi kuitenkin toisin.

Pemamekin varatoimitusjohtaja Jukka Rantala arvelee kurssin kääntymisen johtuneen osin Pemamekin hyvistä referensseistä, osin yrityksen aikaisemmasta menestyksellisestä yhteistyöstä asiakkaan emoyhtiö Fincantierin kanssa.

– Hyvä maineemme Fincantierin silmissä varmasti edesauttoi tämän kaupan syntymistä. Tämä on meille hieno läpimurto, sillä kyse on ensimmäisestä kaupasta telakalle, jonka tilauksissa kilpailijamme on tähän asti ollut hyvin vahva.

 

 

”Odotettavissa voi olla lisääkin tilauksia Romanian suunnalta, sillä Vardin tilauskanta on juuri nyt vahva.”

 

 

Uudet tilaukset mahdollisia

Myös Pemamekin muut referenssit ohuiden paneelien saralla vakuuttavat. Loimaalaiset ovat tehneet paljon toimituksia sekä risteilijä- että sotilastelakoille, joiden välillä yhdistävänä tekijänä ovat juuri ohuet materiaalit.

– Olemme ohuissa materiaaleissa teknisesti alan selvä markkinajohtaja. Ennen pitkää se aina huomataan, niin kuin kävi nytkin Vardin tapauksessa, sanoo Rantala.

Pemamek toimittaa linjan Vardille tulevan kesän aikana, minkä jälkeen ratkaisun on määrä aloittaa tuotannossa syksyllä. Laitteet ovat parhaillaan rakenteilla Pemamekin tuotantotilojen upouudessa laajennusosassa, joka otettiin käyttöön vuodenvaihteessa.

– Meillä on kaksi uutta hallia ja molemmat ovat jo täynnä upeita asiakasratkaisuja. Tilat ovat valoisat ja fiksusti suunnitellut ja niissä on reilusti tilaa näiden yhä suuremmiksi kasvavien järjestelmien rakentamiselle, Rantala kuvailee.

Odotettavissa voi olla lisääkin tilauksia Romanian suunnalta, sillä Vardin tilauskanta on juuri nyt vahva.

– On hyvin mahdollista, että he investoivat tulevaisuudessa lisää esimerkiksi linjansa jatkamiseen tai robottien lisäämiseen. Silloin meillä on erinomaiset mahdollisuudet uusien tilauksien voittamiseen, Rantala ennakoi.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares