Industrial Prime
Hammaspyöriä raskaalle kone- ja laitevalmistusteollisuudelle valmistavan Tasowheel Gears Oy:n varatoimitusjohtaja Timo Syväjärvi (vas.) ja Tasowheel-konsernin hallituksen puheenjohtaja Kari Sorjonen. Tasowheelissä vientipalkinto on otettu iloiten vastaan.

Pirkanmaan vientipalkinto 2016 myönnetty kansainvälistymisessä onnistuneelle Tasowheelille

Industrial Prime FI | helmikuu 6, 2017

Shares

Industrial Prime FI

helmikuu 6, 2017

Tampereen kauppakamari ja Tampereen nuorkauppakamari ovat myöntäneet vuoden 2016 Pirkanmaan vientipalkinnon Tasowheel Group Oy:lle.

Tavoitimme puhelimitse Kari Sorjosen, joka siirtyi viime vuoden lopulla Tasowheel Groupin toimitusjohtajan paikalta hallituksen puheenjohtajaksi.

Millaiset olivat tunnelmat voiton selvittyä?

– Kyllä meillä seuraavana aamuna porukka hymyili ja söi kakkua tyytyväisenä. Tämä on hieno palkinto ja kuuluu jokaiselle Tasowheelin 120 työntekijälle.

Sorjonen kertoo olleensa erityisen mielissään palkinnosta nähtyään listan sen aikaisemmista voittajista. Vuodesta 1968 alkaen jaettua vientipalkintoa on menneinä vuosina myönnetty kovan luokan pirkanmaalaistoimijoille, niiden joukossa muun muassa Nokian Renkaat Oyj, Avant Techno Oy sekä Huurre Oyj.

– Kieltämättä pääsimme tällä voitolla melko arvovaltaiseen seuraan. Tämä korostaa palkinnon merkitystä entisestään, Sorjonen sanoo.

 

 

”Tunnustus luo lisää uskoa siihen, että olemme oikealla tiellä ja menemme koko ajan vahvasti eteenpäin.”

 

 

Oikealla tiellä ja katse eteenpäin

Kilpailun raati jakoi Tasowheelille kiitosta sen pitkäjänteisestä työstä sekä ”vahvasta panostuksesta jo ennestään merkittävän kansainvälisen toiminnan kasvattamiseen erittäin kilpailulla alalla”.

Vuonna 1979 perustettu Tasowheel aloitti vientitoimintansa jo 80-luvulla, ensin Pohjoismaissa ja myöhemmin ympäri Euroopan. Nykyisin Euroopankin rajat ovat jo ehtineet käydä pieniksi, ja Tasowheelillä on suoraa vientiä yhteensä 32 eri maahan.

Tasowheel painottaa strategiassaan vientiä yhä enenevissä määrin. Nyt myönnetty palkinto voidaan tulkita yhdeksi merkiksi strategian onnistumisesta.

– Tunnustus luo lisää uskoa siihen, että olemme oikealla tiellä ja menemme koko ajan vahvasti eteenpäin. Pitkään sitä vientiä harjoiteltiin, ja nyt sitten viime vuosina sitä on tullut yhä enenevissä määrin myös harjoitettua, Sorjonen kertoo.

Tasowheelin vienti on viime vuosina kasvanut selvästi ja kasvaa tätäkin kirjoitettaessa. Nyt yritys aikoo keskittyä asemansa vahvistamiseen jo olemassa olevilla markkinoilla, mutta samalla silmät pysyvät auki myös uusien mahdollisuuksien ja haasteiden varalta.

Tavoite on nostaa viennin osuus nykyisestä noin puolesta yli 70 prosenttiin. Sorjosen mukaan päämäärä on täysin realistinen.

– Ihan selvästi maailma on nyt herännyt. Meille se on hieno asia, sillä kasvumme syntyy tätä nykyä suurimmaksi osaksi viennistä. Kotimaan tilanne ei ole yhtä lupaava, mutta on täälläkin onneksi jo pieniä valonpilkahduksia alettu nähdä.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares