Vema Lift
Vema Lift Oy suunnittelee ja valmistaa henkilönostimia pääasiassa pelastus- ja sähköalalle.

Pitkäaikaisten asiakassuhteiden mestari Hannumet tehnyt uuden aluevaltauksen

Industrial Prime FI | helmikuu 2, 2017

Shares

Industrial Prime FI

helmikuu 2, 2017

Raskaisiin teräsrakenteisiin erikoistunut alihankintakonepaja Hannumet Oy on alkanut toimittaa vaativia kotelorunkoja henkilönostinvalmistaja Vema Lift Oy:lle.

Kaarinalaisen Hannumetin toiminnan selkärankana ja perusfilosofiana ovat toiminnan alkamisesta asti olleet pitkäjänteisellä yhteistyöllä kasvaneet asiakassuhteet.

Näytöt puhuvat puolestaan: vuonna 1983 perustetun konepajan kaksi tärkeintä asiakasta ovat olleet yhteistyökumppaneita yrityksen ensimetreiltä alkaen, siis yli kolmen vuosikymmenen ajan.

Uusiakin asiakkuuksia on toki löytynyt, niistä kenties mielenkiintoisin pari vuotta sitten. Silloin Hannumetille avautui tilaisuus uuteen aluevaltaukseen, kun se alkoi toimittaa kotelorunkoja Vema Liftille, joka suunnittelee ja valmistaa henkilönostimia pääasiassa pelastus- ja sähköalalle.

Hannumetin toimitusjohtaja Jussi Hannulan mukaan Vema Lift -yhteistyö on yritykselle tervetullut uusi aluevaltaus. Tavallisesti Hannumet keskittyy yksinkertaisempien raskaiden teräsrakenteiden valmistamiseen, mutta uuden asiakkaan nostimissa käytetty tekniikka vaatii kotelorunkojen valmistukselta tarkkuutta normaalia enemmän.

– Rungoissa kiinnityspaikkojen pitää olla millilleen oikeassa kohdassa, tai oikeastaan vielä sitäkin tarkemmin. Se on hyvin tarkkaa ja vaativaa työtä tavallisiin toimituksiimme verrattuna.

 

 

”Kotelorunkoja ei voi ostaa aivan keneltä tahansa, sillä niiden tuotanto kysyy pitkäjänteisellä työllä saavutettua kokemusperäistä tietotaitoa.”

 

 

Vema Lift

Vema Liftille tehtävät kotelorunkotoimitukset tuovat Hannumetille uudenlaista osaamista ja referenssejä.

 

 

Jälleen pitkän tähtäimen yhteistyönäkymät

Hannula uskoo, että uudesta yhteistyökuviosta on muodostumassa hedelmällinen. Hän on erityisen mielissään siitä, että asiakas näyttää olevan halukas sitoutumaan pitkäaikaiseen yhteistyöhön.

Lisäksi positiivista on se, että Vema Lift edustaa Hannumetin asiakkaiden keskuudessa täysin uutta teollisuudenalaa.

– Kotelorunkotoimitukset tuovat meille uudenlaista osaamista ja referenssejä, ja sitä kautta mahdollisesti tulevaisuudessa uusia asiakkaitakin. Yhteistyö myös jakaa mukavasti kuormitustamme, kun suhdannevaihtelut asiakkaan alalla tapahtuvat eri rytmissä kuin esimerkiksi rakennusalalla tai teollisuudessa, Hannula pohtii.

Vema Liftille kotelorunkoja toimittaa useampi alihankkija. Pari vuotta sitten yksi alihankkijoista vetäytyi yhteistyöstä, joten oli aika etsiä uusi toimittaja.

Ehdokkaaksi löytyi nopeasti tuttu yritys: Vema Lift on vuokrannut Hannumetilta tuotantohalleja jo noin kymmenen vuoden ajan.

Yritysten väliset hyvät suhteet loivat yhteistyöneuvotteluille mitä otollisimmat lähtökohdat. Ennen kaikkea Vema Lift oli kuitenkin tietoinen Hannumetin osaamisesta.

– Valmistettava tuote on sellainen, että sen tuotanto kysyy pitkäjänteisellä työllä saavutettua kokemusperäistä tietotaitoa. Kotelorunkoja ei voi ostaa aivan keneltä tahansa, Hannula korostaa.

Myös Hannula myöntää ensimmäisten toimitusten olleen Hannumetille haastavia. Toimitukset kuitenkin onnistuivat, ja asiakaskin lienee ollut tyytyväinen, koska uusia tilauksia on sittemmin saatu.

Hannula kertoo yhteistyökuvion näyttävän juuri nyt lupaavalta, sillä vientivetoisen asiakkaan myyntiin on odotettavissa lisää vauhtia.

– Sekä me että Vema Lift haluamme rakentaa tästä pitkäaikaisen yhteistyökuvion. Valmistettavan tuotteen haastavuus huomioon ottaen se onkin ainoa järkevä toimintatapa.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares