Kuva: Relicomp
Työnjohtaja Tero Syrjälän mukaan Relicompin asiakkaat ovat tehtaalla vieraillessaan huomioineet, että hitsaamo on siisti, tavarat ovat järjestyksessä ja ilmanvaihto toimii loistavasti.

Relicomp Oy:n Kurikan hitsaamo kasvaa ja kehittyy – laatujärjestelmä sertifioitu ja positiivinen draivi päällä

Industrial Prime FI | marraskuu 26, 2015

Shares

Industrial Prime FI

marraskuu 26, 2015

Ohutlevyteknologiaan erikoistuneen Relicomp Oy:n Kurikan hitsaamon työ on jatkossa sertifioitua. Hitsaamolle on myönnetty lokakuussa hitsauksen laatujärjestelmä ISO 3834-2.

Kolme työpäivää kestänyt auditointi hitsaamossa oli työnjohtaja Tero Syrjälän mukaan tiukin, johon hän on uransa aikana törmännyt. Auditoinnin kaksi ensimmäistä päivää vietettiin Syrjälän toimistossa.

– Auditoija seurasi, miten hitsaamon työtä ohjataan ja johdetaan minun ja hitsauskoordinaattori Mikko Järviluoman toimesta. Hän haastoi meitä kysymyksillä siitä, miten ohjaamme hitsaamon toimintaa, ratkaisemme haastavia tilanteita ja varmistamme, että hyvä laatu toteutuu hitsaamossa, Syrjälä kertoo.

Kolmantena päivänä siirryttiin itse hitsaamon puolelle, missä auditoija seurasi toimintaa lähietäisyydeltä ja haastatteli samalla hitsaajia.

Syrjälä korostaa, että Kurikan hitsaamon toiminta on ollut laadukasta jo pitkään, mutta nyt Relicompilla on siitä myös mustaa valkoisella.

– Sertifioitu laatujärjestelmä on ehdottomasti vahva näyttö osaamisestamme ja auttaa meitä varmasti myös kilpailukyvyn ja myynnin vahvistamisessa, Syrjälä arvioi.

Sertifiointi tarkoittaa lisäksi sitä, että itse hitsaamon ohella myös jokainen sen yksittäinen työntekijä on varmasti pätevä työssään. Syrjälä ja Järviluoma jakavatkin kunniaa sertifioinnin saavuttamisesta koko työyhteisölle.

Auditoinnin suoritti Bureau Veritas, yksi maailman johtavista sertifiointi- ja tarkastuspalveluja tarjoavista yrityksistä. Syrjälän mukaan auditointi oli herättelevä kokemus ja sen aikana käydyt keskustelut auttavat heitä jatkossakin ajattelemaan laatuun liittyviä asioita entistä monipuolisemmin.

 

”Positiivinen draivi päällä”

Relicompin Kurikan hitsaamo työllistää tänä päivänä 36 henkilöä. Määrä on ollut hienoisessa kasvussa. Tilauskannan vaihdellessa resursseja on säädelty vuokratyöntekijöiden avulla.

Syrjälän mukaan hitsaamon ydintiimillä on vahva yhteishenki, jonka ansiosta hitsaamo on kyennyt kehittämään toimintaansa ja sertifioinnissa onnistuttiin.

– Rohkaisemme työntekijöitämme ilmaisemaan omia kehitysideoitaan, Syrjälä painottaa.

Lisäksi kehitettävää etsitään säännöllisesti suoritettavilla työtutkimuksilla. Saavutettuihin konkreettisiin tuloksiin lukeutuu muun muassa työvaiheiden vähentyminen.

Entä millainen on tällä hetkellä työtilanne Relicompin Kurikan hitsaamossa?

– Juuri nyt työtilanne on erinomainen. Työkuormaa on koko vuoden ajan ollut kiitettävästi ja työntekijöitä on rekrytoitu lisää. Tulevaa on tietysti alihankkijana vaikea ennustaa, mutta ainakin kuluvan vuoden aikana meillä on ollut täällä todella positiivinen draivi päällä, Syrjälä summaa.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares