Industrial Prime
Projektipäällikkö Raimo Pylvänäinen Tampereen Messut Oy:ltä.

Sähkömarkkinalaki houkuttelee ulkomaisia yrityksiä Suomeen – Verkosto-messut tänä vuonna kansainvälisemmät kuin koskaan

Industrial Prime FI | tammikuu 18, 2017

Shares

Industrial Prime FI

tammikuu 18, 2017

Tampereen Messut avaa tapahtumavuotensa 25.–26. tammikuuta järjestettävillä Verkosto-messuilla. Sähkö- ja tietoverkkojen ammattimessuista odotetaan tänä vuonna suurmenestystä.

Kun Verkosto-messut edellisen kerran järjestettiin vuoden 2015 alussa, paikalla oli puolisen tusinaa kansainvälistä näytteilleasettajaa, niistä jokainen Ruotsista.

Tänä vuonna tapahtuma on huomattavasti kansainvälisempi. Pelkästään länsinaapurista paikalle on tulossa peräti kymmenkunta yritystä, ja eri maita messuilla on edustettuna reilusti toistakymmentä.

Mistä moinen muutos kahden vuoden takaiseen nähden?

Tapahtumaa järjestävän projektipäällikkö Raimo Pylvänäisen mukaan yksi voimakas taustatekijä on Suomessa puhuttava Sähkömarkkinalaki, joka velvoittaa verkkoyhtiöt parantamaan sähkön jakelun toimitusvarmuutta merkittävästi.

– Tulevaisuudessa sähkökatkot tietävät sähkö- ja energialaitoksille niin suuria sanktioita, että on heidän oman etunsa vuoksi järkevää ryhtyä toimiin mahdollisimman pian, Pylvänäinen kertoo.

Investointeja pitää tehdä esimerkiksi sähkökaapelien sijoittamiseen turvaan myrskyiltä. Laki vaatii, että suurimman osan ilmavedoista tulee olla maan alla vuoteen 2026 mennessä.

– Tietoisuus laista ja sen edellyttämistä investoinneista on epäilemättä kiirinyt myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Juuri siksi ulkomaalaiset toimijat haluavat tänne: täällä on valmiit markkinat ja selvä markkinarako, Pylvänäinen näkee.

Pylvänäinen huomauttaa lisäksi, että talouden ylä- tai alamäet eivät vaikuta Sähkömarkkinalain vaatimusten toteuttamiseen. Investoinnit on tehtävä, oli Suomen talous missä kunnossa hyvänsä.

Markkina on siis taattu ja vieläpä melko pitkälle tulevaisuuteen. Siksi ulkomaalaiset yritykset haluavat tuoda Suomeen omaa ammattitaitoaan ja ratkaisujaan koneista aina älykkäisiin teollisen internetin innovaatioihin. Pylvänäisen mukaan kansainvälisten näytteilleasettajien tarjoama kattaus onkin tänä vuonna hyvin monipuolinen.

 

 

”Onnistuneen myyntityön lopputulos on näyttelyneliöissä ja näytteilleasettajien määrässä mitattuna kaikkien aikojen suurin Verkosto-tapahtuma.”

 

 

Industrial Prime

Vuosi 2017 on Verkosto-messuille juhlavuosi, sillä tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa Tampereella tasan 25 vuotta sitten.

 

 

Odotukset korkealla

Muihin Verkosto-messuteemoihin lukeutuu muun muassa älykäs katuvalaistus. Messuvieraat saavat teemasta esimakua jo Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääsisäänkäynnillä, jonka edustalle asennettu katuvalaistus kirkastuu ja himmenee kulloisenkin tarpeen mukaan.

Näytteilleasettajia kaksipäiväisessä tapahtumassa on yhteensä 169. Ensimmäiset ennakkovaraukset tehtiin jo vuoden 2015 tapahtuman aikana, ja todellinen myyntityö alkoi talven kynnyksellä reilu vuosi ennen seuraavia messuja.

Onnistuneen myyntityön lopputulos on näyttelyneliöissä ja näytteilleasettajien määrässä mitattuna kaikkien aikojen suurin Verkosto-tapahtuma. Odotukset ovat varovaisen korkealla myös kävijämäärien suhteen.

– Uskon, että näytteilleasettajien kasvanut määrä on saanut myös sanan messuista leviämään laajemmalle kuin aikaisemmin. Jos saisimme 6 000 alan ammattilaista vierailemaan kahden messupäivän aikana Tampereella, niin se olisi hieno suoritus, Pylvänäinen laskee.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares