Kuva: Tuomas Porkkala
Vexve näkee uutuudellaan olevan erinomaista myyntipotentiaalia, etenkin Kiinan markkinoilla.

Sastamalalainen Vexve vie uutuusteknologiaa Kiinaan – keskitetyssä energiantuotannossa valtaisat kasvunäkymät

Industrial Prime FI | maaliskuu 9, 2016

Shares

Industrial Prime FI

maaliskuu 9, 2016

Sastamalalainen Vexve Oy on lanseerannut uuden tuoteperheen venttiilien hydrauliseen ohjaukseen. Hydraulitoimilaitteesta ja ohjausyksiköstä koostuvat Hydrox-järjestelmät ovat yhteensopivia Vexven kaukolämpö- ja kaukokylmäventtiilien kanssa.

Vexvellä on kaukolämmön saralta kokemusta jo yli 20 vuoden edestä. Yhtiö tuntee alan tarpeet, ja Hydrox onkin kehitetty kasvavan kysynnän motivoimana.

– Käyttöolosuhteiltaan erittäin vaativien kohteiden määrä on kasvussa, ja siitä syntyi idea uuden tuoteperheen kehittämiseen. Halusimme tarjota asiakkaillemme ratkaisun, joka on haastavissa olosuhteissa mahdollisimman toimintavarma, Vexven Aasian-myynnistä vastaava myyntijohtaja Anne Savolainen taustoittaa.

Esimerkkinä Savolainen mainitsee Qatarin pääkaupungin Dohan. Kaupungin keskustassa maan alla kulkevat kaukokylmäputkistot ovat huollon näkökulmasta sijainniltaan erittäin haastavia.

– Pahimmassa tapauksessa liikenne tulisi huollon vuoksi pysäyttää jopa kokonaisen korttelin alueelta, mikä ei tietenkään ole kiireisessä kaupunkiympäristössä kenenkään etu. Hydraulinen ohjausjärjestelmämme mahdollistaa maan alla sijaitsevan järjestelmän etäohjauksen esimerkiksi mobiililaitteen avulla. Järjestelmä tekee operoinnista helppoa ja turvallista, Savolainen kertoo.

 

Rajattomien mahdollisuuksien Kiina

Savolainen ja Vexve näkevät innovaatiollaan olevan hyvää myyntipotentiaalia erityisesti Kiinassa, missä kaupungit kasvavat ja taistelu ilmansaasteita vastaan on nyt todella pääsemässä vauhtiin.

Vexvellä on myös Kiinan-markkinoilta kokemusta jo yli 20 vuoden ajalta. Kysyntä Vexven tuotteille on kasvussa, ja kauan sitten Pekingissä alkunsa saaneet kaukolämpöinvestoinnit ovat hiljalleen leviämässä suurkaupunkeihin ympäri maan.

– Kiinassa rakennetaan nyt uutta kaukolämpöverkostoa, ja samalla uusitaan vanhoja järjestelmiä. Kasvunäkymät ovat keskitetyn energiantuotannon saralla Kiinassa valtaisat. Seuraavan kymmenen vuoden aikana rakennetaan paljon älykkäitä kaupunkeja ja lämmitysverkostoja, niistä valtaosa Aasiassa, Savolainen toteaa.

Savolaisen mukaan Suomella on hyvä maine yhtenä cleantechin kärkimaista. Kiina arvostaa pohjoismaista osaamista suuresti, ja mahdollisuuksia on tarjolla laajalla rintamalla.

– Vexve ei vie Kiinaan pelkästään tuotteitaan, vaan myös asiantuntemustaan. Hydrox edustaa modernia energian jakelun ohjaukseen tarkoitettua teknologiaa, ja lähdemmekin lanseeraamaan sitä Kiinan markkinoille vahvasti, Savolainen summaa.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares