Industrial Prime
Seabin Projectin toimitusjohtaja ja perustajakumppani Pete Ceglinski paljasti yllättävän päämäärän yrityksensä liiketoimintasuunnitelmasta: tavoite on menestyä niin hyvin, että meret puhdistuvat ja Seabinejä ei enää tarvita. – Olisi hieno juttu, jos menestyisimme itsemme lopulta konkurssiin! Saattaa tosin kestää satakin vuotta ennen kuin pääsemme niin pitkälle.

Seabin-meriroskis saapui Helsinkiin – Wärtsilä mukana projektissa lahjana 100-vuotiaalle Suomelle

Industrial Prime FI | toukokuu 9, 2017

Shares

Industrial Prime FI

toukokuu 9, 2017

Pohjois-Euroopan ensimmäinen Seabin-meriroskispilotti on tänään asennettu Helsinkiin. Hankkeella pyritään edistämään merialueiden hyvinvointia ja herättämään tietoisuutta ympäristön tilasta.

Uutta V5 Hybrid -mallia edustava prototyyppi laskettiin vesille ja otettiin testikäyttöön tänään Uunisaaressa Helsingin Kaivopuiston edustalla.

Kelluva meriroskis kerää talteen vedessä kelluvaa muovia ja muita roskia, jopa öljyä. Roskis voidaan sijoittaa veteen muun muassa pienvenesatamissa, telakoilla sekä purje- ja kauppasatamissa.

Kolme kuukautta kestävän pilotin tarkoituksena on kerätä roskien lisäksi käyttäjäkokemuksia ja tietoa siitä, kuinka paljon ja minkälaista tavaraa meriroskiksiin päätyy sekä mikä olisi sopiva tyhjennysväli laitteille.

Meriroskiksen kehityksestä vastaava start-up Seabin Project kaavailee käynnistävänsä meriroskiksen kaupallisen myynnin elokuussa.

Seabin toteuttaa pilottihankettaan Helsingissä yhteistyössä Wärtsilän, Helsingin kaupungin sekä Helsingin Sataman kanssa, joista Wärtsilä on seuraavan kolmen vuoden ajan yksi kuudesta Seabin Projectin globaalista pilottikumppanista.

Pilottiroskiksia on samaan aikaan asennettu myös Välimerelle sekä Karibialle. Helsinkiin on tulossa vielä toinen meriroskis touko–kesäkuun vaihteessa, ja myös Turku sekä Vaasa saattavat saada myöhemmin omansa.

 

 

”Meristä huolehtiminen on loppujen lopuksi meistä itsestämme kiinni.”

Seabin Projectin toimitusjohtaja Pete Ceglinski

 

 

seabin ceremony

Industrial Prime

Seabinin asentamista juhlittiin aamupäivällä Uunisaaressa Helsingin Kaivopuiston edustalla.

 

 

Taustalla huoli merten tilasta

Seabin-hankkeen taustalla on huoli merten roskaantumisesta, joka on yhä suurempi ympäristöongelma niin paikallisesti kuin globaalistikin.

Muovia käytetään enemmän kuin koskaan, ja koska muovi on kevyttä ja kelluvaa, se leviää helposti ympäristöön. Lisäongelmia tuottaa muovin pitkäikäisyys, jonka vuoksi se ei itsestään katoa minnekään.

Ennen pilottiroskiksen asentamista pidetyissä puheenvuorossa painotettiin useampaankin otteeseen, että merten siivoaminen roskasta on vain yksi osa ongelman ratkaisua.

Seabin Projectin toimitusjohtaja ja perustajakumppani, australialainen Pete Ceglinski korosti, että siivoamisen ohella vähintään yhtä tärkeää olisi varmistaa, ettei roskaa enää päädy mereen.

– Haluamme tällä hankkeella parantaa tietoisuutta siitä, että meristä huolehtiminen on loppujen lopuksi meistä itsestämme kiinni. Me kaikki voimme vaikuttaa asiaan esimerkiksi ostopäätöksillämme sekä miettimällä, kuinka hankkiutua vastuullisesti eroon jätteistämme.

 

 

”Ajattelimme, että olisi hieno lahja isänmaalle tuoda yksi ensimmäisistä Seabineistä Suomen vesille.”

Wärtsilän viestintäjohtaja Atte Palomäki

 

 

Wärtsilän lahja satavuotiaalle Suomelle

Wärtsilä ei päätynyt Seabin Projectin kumppaniksi sattumalta. Moni ei ehkä tiedä, että Wärtsilän tuoteportfolio pitää sisällään laajan kirjon veden käsittelyyn liittyvää teknologiaa.

– Meillä on alalta pitkä kokemus. Ratkaisuillamme käsitellään esimerkiksi öljyistä vettä, jätevettä sekä laivojen painolastivesiä. Seabin-projekti on tähän liittyen hyvää jatkoa ja sopii strategiaamme erinomaisesti. On mielenkiintoista nähdä, mitä tämän ympärille kehittyy, Wärtsilän teknologiajohtaja Ilari Kallio sanoi.

Wärtsilän ja Seabin Projectin tiet kohtasivat viime syksynä. Seabin-porukka haki siihen aikaan vauhtia toimintaansa joukkorahoituksella, ja samanaikaisesti Wärtsilä pohti sopivaa keinoa osallistua Suomi 100 -juhlavuoteen.

– Heillä oli hyvä idea ja he olivat käynnistämässä ensimmäisiä prototyyppejä. Ajattelimme, että olisi hieno lahja isänmaalle tuoda yksi ensimmäisistä Seabineistä Suomen vesille. Olimme heihin yhteydessä, ja kun heille selvisi, että voimme tukea heitä osaamisellamme, yhteinen sävel löytyi nopeasti ja nyt Seabin on saatu Helsinkiin, Wärtsilän viestintäjohtaja Atte Palomäki valotti yhteistyön taustoja.

 

Alla olevassa videossa näet Helsinkiin asennetun Seabinin toiminnassa. 

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares