Industrial Prime
SKS Automaation toimitusjohtaja Rami Hakala (vas.) ja tuotepäällikkö Vesa Tepponen.

SKS Automaatiolta uutuusratkaisu – IoTKey auttaa teollisuutta ottamaan datan haltuun

Industrial Prime FI | lokakuu 26, 2016

Shares

Industrial Prime FI

lokakuu 26, 2016

SKS Groupiin kuuluva SKS Automaatio Oy on lanseerannut uuden IoTKey-järjestelmän teollisuuden koneiden ja prosessien valvontaan sekä ennakoivaan kunnonvalvontaan.

IoTKey on kokonaisvaltainen teollisen internetin ratkaisu, joka kerää antureilla dataa järjestelmistä ja siirtää sen langattoman LoRa-tiedonsiirtotekniikan avulla pilvipalveluun tai asiakkaan omaan järjestelmään.

Kerätyn datan perusteella pilvipalvelun graafisessa käyttöliittymässä voidaan luoda asiakaskohtaista analytiikkaa, raportteja ja ennusteita.

Tältä pohjalta prosesseihin saadaan ennustettavuutta ja toimenpiteisiin voidaan tarpeen vaatiessa ryhtyä. Hyvinä esimerkkeinä saavutettavista eduista ovat määräaikaishuoltojen optimointi sekä aiheettomien huoltotoimenpiteiden minimointi.

SKS Automaation toimitusjohtaja Rami Hakala painottaa, että järjestelmältä ei kannata odottaa nopeita tuloksia yhdessä yössä.

– On tärkeää muistaa, että useimmissa tapauksissa dataa tulee kerryttää jonkin aikaa ennen kuin sitä voidaan lähteä kunnolla analysoimaan ja siitä voidaan puristaa esiin tietoa prosessien kannalta olennaisista ilmiöistä.

Älykäs järjestelmä voidaan lisäksi asettaa valvomaan itsenäisesti hälytysrajoja, jolloin se ei vikatilanteissa enää noudata asetettua mittausväliä vaan antaa hälytyksen heti raja-arvojen täyttyessä. Datan puskurointi puolestaan mahdollistaa järjestelmän katkottoman toimimisen myös silloin, kun esimerkiksi tietoliikenneverkkoon tulee häiriö.

IoTKey soveltuu käytännössä mille teollisuudenalalle hyvänsä: sovellusalueita ovat muun muassa tuotantokoneet, energiantuotanto ja -siirto, prosessiteollisuus, elintarviketeollisuus sekä logistiikka-, kiinteistö- ja yhdyskuntatekniikka.

Hakalan mukaan yksi tyypilliinen IoTKeyn käyttökohde on juurikin elintarviketeollisuuden kylmävarastointi. Lisäksi järjestelmällä voidaan valvoa esimerkiksi öljyn laatua, vesi- tai lämmitysjärjestelmän painetta tai nesteen virtausta. Valvottavien kohteiden seuranta käy vaivattomasti tietokoneella tai mobiililaitteella.

– Järjestelmän käyttöönotto on lisäksi nopeaa ja edullista, ja se räätälöidään aina yksittäisen asiakkaan tarpeiden mukaan. Ja mikäli asiakas on järjestelmään tyytyväinen, sen käyttöä voidaan helposti myös laajentaa, Hakala kertoo.

SKS Automaatio esittelee uutuuttaan parhaillaan Energia 2016 -messuilla Tampereella.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares