Industrial Prime
Uuden tehtävänsä ohella Taneli Tikka jatkaa edelleen Tiedon sisäisen Teollinen internet -startupin johdossa. Startup jatkaa toimintaansa uuden Datakeskeiset liiketoiminnot -yksikön sisällä ja saa nyt uudeksi nimekseen Esineiden internet.

Taneli Tikka Tiedon uuden ideakiihdyttämön johtoon: ”Jos vain istuskelet datan päällä, ehkä voisimme vilkaista sitä yhdessä”

Industrial Prime FI | elokuu 31, 2016

Shares

Industrial Prime FI

elokuu 31, 2016

Tieto on perustanut uuden Datakeskeiset liiketoiminnot -yksikön. Yhtiö pyrkii auttamaan pohjoismaisia asiakkaitaan hyödyntämään yhä paremmin datakeskeisen maailman tarjoamat merkittävät mahdollisuudet.

Tiedon uunituore yksikkö haluaa tehdä tulevaisuudesta älykkäämpää datan keinoin. Tavoite on kehittää datakeskeisistä ideoita ja muuntaa ne liiketoimintamahdollisuuksiksi ideakiihdyttämön ja kaupallistamisen avulla.

Yksikön johtajaksi on nimitetty Ari Järvelä, joka kuuluu lisäksi Tiedon pörssiyhtiön johtoryhmään. Ennen pestiään Datakeskeisten liiketoimintojen johtajana Järvelä veti Tiedossa teollisuuden, kaupan ja logistiikan toimialaryhmää.

Järvelä saa rinnalleen yksikön innovaatiojohtajaksi Taneli Tikan, jonka rooliin kuuluu kehittää ideakiihdyttämössä uusia datakeskeisiä ideoita yhteistyössä Tiedon sisäisen ja ulkoisen ekosysteemin kanssa.

– Ykköstavoitteemme on saada ekosysteemistämme hyviä ideoita ja aihioita sekä tekijöitä ja keskustelijoita, joiden kanssa lähteä yhdessä kehittämään jotakin uutta, Ruotsista puhelimitse tavoittamamme Tikka selventää ideakiihdyttämön tavoitteita.

Tikan mukaan yhteydenottoja on jo tullut. Monilla asiakkailla on saattanut olla jokin idea kytemässä jo jonkin aikaa.

– Nyt he ovat huomanneet, että Tiedollahan on vahva positio tehdä asialle jotakin. Meillä on Suomessa ainutlaatuinen ekosysteemi, josta löydämme parhaat kumppanit ja globaalit teknologiat ideoiden konkretisoimiseksi. Siksi kuka tahansa datakeskeisen idean omaava voi meidän avullamme kiihdyttää ideansa toteutusta, Tikka kertoo.

 

Ainutlaatuisia mahdollisuuksia eri teollisuudenaloilla

Nykyisin jo merkittävä osuus Tiedon liikevaihdosta on peräisin toimialapohjaisista ohjelmistotuotteista. Yhtiöllä on tarjota omat erikoisohjelmistonsa muun muassa metsäteollisuudelle sekä öljy- ja kaasuteollisuudelle.

Nyt Tieto pyrkii datakeskeisissä liiketoiminnoissaan etenemään niiden teollisuudenalojen ja asiakkaiden kanssa, joissa yhtiön markkina-asema on kaikkein vahvin. Tikka nostaa esimerkeiksi sähkömarkkinat ja metsäteollisuuden.

– Ruotsin sähköpörssitransaktioista yli 70 prosenttia kulkee nykyisin Tiedon järjestelmien kautta. Toisaalta vaikkapa puutavaravastaanotossa markkinaosuutemme on lähes 100 % maailmanlaajuisesti. Käytännössä kaikki puutavara maailmassa otetaan siis vastaan meidän ohjelmistoillamme.

Teollisuudenaloilla, joilla Tiedolla on kattava maailmanlaajuinen läsnäolo, yhtiö pääsee käsiksi suuriin määriin sellaista dataa, jota vain hyvin harvalla muulla koko maailmassa on käytettävissään.

– Siksi me ja meidän asiakkaamme yhdessä olemme nyt mielettömän hyvässä asemassa saamaan siitä datasta irti jotakin ainutlaatuista arvoa. Juuri tämä ajatus on ollut iso tekijä tämän uuden yksikön perustamisen takana, Tikka kertoo ja lähettää vielä lopuksi avoimen kutsun yrityksille:

– Jos sinulla on dataa, mutta istuskelet vain sen päällä tietämättä mitä sen kanssa tehdä, ehkä voisimme vilkaista sitä yhdessä.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares