Kuva: Tuomas Porkkala

”Tavoitteemme on koko alihankintateollisuuden menestyminen”

Industrial Prime FI | syyskuu 7, 2011

Shares

Industrial Prime FI

syyskuu 7, 2011

Alihankintamessujen uusi projektipäällikkö Jani Maja toivoo teollisuudelta ideoita messujen kehittämiseen.

– Tavoitteeni on käydä ja tutustua mahdollisimman moneen alan yritykseen tulevan talven aikana, Jani Maja lupaa.

Messujen aikana projektipäälliköllä riittää tekemistä akuuttien tilanteiden hoitamisessa, kaikkiin 900 näytteilleasettajaan ei silloin mitenkään ehdi olla yhteydessä. Keskustelut muun muassa tapahtuman kehittämisestä pitää käydä muissa yhteyksissä.

– Toistaiseksi tietoni alasta perustuvat muutamiin keskusteluihin alihankintayritysten kanssa  sekä siihen, mitä lehdissä kirjoitetaan. Odotan mielenkiinnolla, että kuulen alan ihmisiltä, mitkä ovat alihankintateollisuuden todelliset haasteet.

– Tavoitteemme on koko alihankintateollisuuden menestyminen, ei pelkästään messujen. Yksi keskeinen asia lienee kansainvälistyminen. Se koskee sekä koko teollisuudenalaa että messutapahtumaa.

Kansainvälistyminen on vahvasti esillä messuilla. Viime vuonna Alihankintamessut, Pirkanmaan ELY-keskus ja Exigo Oy järjestivät pirkanmaalaisille alihankintayrityksille tutustumismatkan Pietariin. Tänä vuonna Sitra järjestää yhdessä Finpron, Teknologiateollisuuden ja Tampereen Messujen kanssa pietarilaisten konepajayritysten johtajille vierailun tänne. Ohjelmaan kuuluu yrityskäyntejä ja päivä Alihankintamessuilla. Päivän ohjelmassa on sovittujen tapaamisten lisäksi tutustuminen messuihin.

Vahdinvaihto

Alihankintamessuja 10 vuotta isännöinyt Olli Tokoi on nimitetty Tampereen Messut Oy:n uuden Finnresta-tytäryhtiön toimitusjohtajaksi. Yritys vastaa Tampereen messu- ja urheilukeskuksen ravintolatoiminnasta. Hän on vielä tämän syksyn ajan mukana Alihankintamessujen hoidossa Jani Majan rinnalla. Hallitun  vahdinvaihdon tarkoituksena on ennen kaikkea Ollille vuosien aikana kertyneiden kontaktien siirtäminen Janille.

Yhdeksän vuotta Tampereen Messut Oy:ssä työskennellyt Jani Majalla on jo vahva kokemus projektipäällikön työstä. Hänen päällikkyydessään on ollut muun muassa kummatkin Asta-messut, Sportec-messut ja uusi Logistiikka-messutapahtuma. Projektipäällikön tehtäviin kuuluu myyntityön lisäksi markkinointi, ohjelman suunnittelu ja tapahtuman kehittäminen palvelemaan mahdollisimman hyvin näytteilleasettajien tarpeita. Tapaamiset ja keskustelut näytteilleasettajien kanssa ovat ensiarvoisen tärkeitä juuri messujen sisällön kehittämisen kannalta, koska messuyhtiön henkilökunnan toimialatuntemus ei siihen riitä, Jani Maja painottaa.

Luvassa lisää tilaa

Tuleva syksy on Jani Majalle kiireinen, Alihankintamessujen jälkeen hänen hoidossaan on vielä kaksi viikkoa myöhemmin alkavat syksyn Asta Koti-messut ja niistä taas kahden viikon kuluttua Logistiikka-messut. Lokakuussa on myös jo tiedossa vuoden 2012 Alihankintamessujen ennakkovaraukset ja ilmoittautumisaika uusille näytteilleasettajille avautuu. Se tarkoittaa tiedusteluihin vastaamista ja lukuisia yhteydenottoja.

Näytteilleasettajien vaihtuvuus Alihankintamessuilla on hyvin pientä, noin viiden prosentin luokkaa. Uusia tulijoita on enemmän kuin tiloihin mahtuu. Tampereen Messut onkin käynnistänyt uuden, viidennen hallin arkkitehtisuunnittelun. Vuoden 2012 Alihankintamessuille uusi monitoimihalli ei ehdi valmistua, mutta vuonna 2013 se on käytettävissä, mikäli parhaillaan korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyssä oleva uuden hallin ja sen kylkeen myöhemmin toteutettavan hotellin mahdollistavaa kaavaa koskeva valitus hylätään. Päätös asiasta on luvassa vielä tänä syksynä.

Tradenomikoulutuksestaan huolimatta Jani Maja arvioi itsensä projektipäällikkönä insinöörimäiseksi. Sillä hän tarkoittaa suunnitelmallisuutta ja tavoitteellisuutta.

– On helppo toimia, kun on selvä tavoite, hän sanoo.

– Tykkään myös aikatauluista.

Tavoitteellisuus näkyy myös työelämän ulkopuolella, tähtäimessä on puolimatkan triathlon  elokuussa 2012. Treeniajan löytäminen vaatii 1- ja 3-vuotiaiden lasten isältä suunnitelmallisuutta ajankäytössä myös vapaa-ajalla.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares