Industrial Prime
Merivaaran markkinointi- ja viestintäjohtaja Josefin Hoviniemi ja Q-Flow. Hoviniemi kertoo, että Merivaara on jo muutaman vuoden ajan panostanut tuotekehityksessä toiminnallisuuksien ja käyttökokemuksen lisäksi myös muotoiluun. Panostukset ovat nyt saaneet arvoisensa tunnustuksen.

Teollisen muotoilun GP:n voittaneella leikkaussalivalaisimella edessään valoisa tulevaisuus

Industrial Prime FI | tammikuu 28, 2017

Shares

Industrial Prime FI

tammikuu 28, 2017

Merivaaralaiset ovat olleet viime päivät yhtä hymyä. Lahtelaisten uutuusratkaisu voitti viime viikolla yhden Suomen merkittävimmistä muotoilualan tunnustuksista. Kiinnostusta uutuutta kohtaan kuvaillaan yhtiössä valtavaksi.

Torstaina 19. tammikuuta Helsingin Valkoisessa salissa jaettiin arvovaltaisen Fennia Prize -kilpailun palkinnot. Pääpalkinto Fennia Prize Grand Prix myönnettiin terveysteknologiayhtiö Merivaara Oy:lle ja sen uudelle Q-Flow-leikkaussalivalaisimelle.

Tavoitimme Merivaaran markkinointi- ja viestintäjohtaja Josefin Hoviniemen puhelimitse palkintoseremonian jälkeen. Kuten odottaa saattaa, Hoviniemi oli langan päässä riemuissaan:

– Tunnelmat ovat aivan mahtavat, tämä on upea tunnustus!

Hoviniemi kertoo Merivaaran tehneen jo muutama vuosi sitten päätöksen ryhtyä panostamaan tuotekehityksessä myös muotoiluun.

– Sloganimme on Health Technology with a Human Touch. Käytännössä se tarkoittaa, että haluamme tarjota edistyksellistä teknologiaa, joka monimutkaisuudestaan huolimatta on kuitenkin helposti lähestyttävää.

Merivaaran filosofia menee seuraavasti: kehitettävän ratkaisun tulee olla helppo käyttää, mutta samalla sen pitää tarjota monipuolisesti toiminnallisuuksia ja hyötyjä – muotoilussa kaikki lähtee siis käyttäjäkokemuksesta.

Q-Flow’n tapauksessa Merivaara teki yhteistyötä useiden suomalaisten asiantuntijayritysten kanssa. Lopputulos oli niin onnistunut, että yhtiö päätti lähteä kokeilemaan myös kovatasoista Fennia Prize -kilpailua, jonka Design Forum Finland, Fennia ja Elo yhteistyössä järjestävät joka toinen vuosi.

– Ajattelimme, että tämä olisi erinomainen keino testata, kuinka olemme onnistuneet panostuksessamme muihin suomalaisiin yrityksiin nähden, kertoo Hoviniemi.

Fennia Prize -tuomaristo kiinnittikin lopulta huomiota juuri Hoviniemen mainitsemiin seikkoihin. Raadin mukaan Q-Flow’ssa yhdistyvät hienosti muotoilu, toiminnallisuus sekä hyödyt loppukäyttäjälle – tässä tapauksessa sairaalan potilaille ja hoitohenkilökunnalle.

 

 

”Ennakkotilauksia on alkanut sadella, ja varsinkin nyt tämän palkinnon jälkeen vuosi 2017 näyttää Q-Flow’n suhteen enemmän kuin mielenkiintoiselta.”

 

 

Asiakkaiden kiinnostus valtava

Vaikka Merivaara tiesi onnistuneensa innovatiivisen huippuluokan valaisimen kehittämisessä, Fennia Prize -voittoa ei kuitenkaan kilpailun korkean tason vuoksi yhtiössä uskallettu odottaa. Mukana nimittäin oli kosolti perinteisiä muotoilun huippunimiä.

– Kun voitto sitten lopulta selvisi, niin olihan se meille kieltämättä aivan upea yllätys, Hoviniemi hehkuttaa.

Merivaara Fluent -leikkaussalikonseptiin kuuluva Q-Flow esiteltiin yleisölle viime vuoden marraskuussa Medica 2016 -messuilla Saksan Düsseldorfissa. Hoviniemi kertoo, että kiinnostus uutuuden ympärillä on ollut messuista lähtien valtava.

Leikkaussalivalaisimen varsinainen tuotanto ja myynti käynnistyvät lähiviikkoina. Merivaaralla uskotaan tunnustuksen auttavan valaisimen markkinoinnissa entisestään niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

– Ennakkotilauksia oli alkanut sadella jo ennen palkinnon voittamista. Varsinkin nyt tämän palkinnon jälkeen vuosi 2017 näyttää Q-Flow’n suhteen enemmän kuin mielenkiintoiselta, Hoviniemi ennakoi.

Q-Flow ja muut palkitut ratkaisut ovat nähtävissä helmikuun 12. päivään asti pop up -näyttelyssä Helsingissä osoitteessa Kluuvikatu 6. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Sen jälkeen Q-Flow’ta voi vielä käydä ihastelemassa Rovaniemellä järjestettävässä Arctic Design Week -tapahtumassa.

Lisätietoja Merivaaran leikkaussalivalaisimesta muun muassa marraskuussa julkaisemassamme artikkelissa.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares