Industrial Prime
Tiedon toimitusjohtaja Kimmo Alkio.

Tiedon Kimmo Alkio: ”Rohkeutta digitaalisuuden edistämiseen”

Industrial Prime FI | marraskuu 3, 2015

Shares

Industrial Prime FI

marraskuu 3, 2015

Tiedon vuosittainen asiakastapahtuma Tiedon Valo on parhaillaan käynnissä Finlandia-talossa.

Tiedon toimitusjohtaja Kimmo Alkio painotti pitämässään puheessa verkostojen ja ketterän tekemisen tärkeyttä yritysten ja yhteisöjen kilpailukyvyn parantamisessa.

– Digitalisaation vauhti tulee kiihtymään ja toimialojen rajat avautumaan ennennäkemättömällä tavalla, Alkio ennusti.

Teknologia kehittyy nyt räjähdysmäistä tahtia, ja kuluttajat ottavat käyttöön uusia palveluita nopeammin kuin koskaan. Tulevaisuudessa kaikki tapahtuu aina vain nopeammin, tehokkaammin, pienemmässä mittakaavassa ja älykkäämmin.

Vaikka Suomi on perinteisesti ollut erittäin vahva uusien teknologioiden hyödyntämisessä, Alkio peräänkuuluttaa suomalaisilta yrityksiltä ja yhteisöiltä enemmän rohkeutta ”seuraavan loikan” tekemiseen.

– Teknologia on jo täällä, samoin kuluttajien nopea omaksumiskyky. On välttämätöntä astua ulos perinteisistä toimintamalleista, ottaa vahvemmin käyttöön kokeilukulttuuri ja edistää käytännönläheistä yhdessä tekemistä, kuten start-upeissa tehdään, Alkio kehottaa.

Tieto on Alkion johdolla perustanut kaksi yrityksen sisäistä start-upia. Niistä toinen erikoistuu teolliseen internetiin ja toinen digitaaliseen asiakaskokemukseen.

– Digitalisaation edetessä ennakoivuuden, reaaliaikaisuuden ja datakeskeisyyden roolit tulevat korostumaan. Yritysten ja yhteisöjen tulisi entistä enemmän panostaa ketterään ja rajoja rikkovaan yhdessä tekemiseen. Uusia ideoita syntyy toimialojen välissä, yllättävissäkin paikoissa, Alkio uskoo.

Tieto järjesti vuotuisen Tiedon Valo -asiakastapahtumansa nyt jo yhdeksättätoista kertaa.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares