Industrial Prime
Tiedon toimitusjohtaja Kimmo Alkio.

Tiedon tulosjulkistus: Kimmo Alkio aikoo pitää Tiedon kasvu-uralla

Industrial Prime FI | helmikuu 3, 2017

Shares

Industrial Prime FI

helmikuu 3, 2017

Tieto julkisti torstaina vuoden 2016 neljännen osavuosikatsauksensa sekä koko vuoden luvut. Tavoitteista jäätiin, mutta yhtiön kehitystä kannattaakin tarkastella yksittäisiä kvartaaleja ja vuosia laajemmalla aikajaksolla.

Tieto palasi vuoden 2016 neljännellä kvartaalilla totuttuun vauhtiinsa hieman vaisummissa merkeissä sujuneen kolmannen vuosineljänneksen jälkeen.

Vuoden viimeisestä neljänneksestä teki positiivisen sen vahva tilauskanta (book-to-bill-suhdeluku 1,5) sekä 2 %:n kasvu liikevaihdossa. Neljännen kvartaalin oikaistu liikevoitto oli 49,5 miljoonaa euroa eli 12,3 % liikevaihdosta.

Lukemilla Tieto jää aavistuksen jälkeen viime vuoden vastaavista luvuistaan sekä omista tavoitteistaan. Siitä huolimatta yhtiö pitää tulosta ja näkymiä myönteisinä.

Koko vuonna 2016 Tiedon liikevaihto kasvoi 2,2 %. Oikaistu liikevoitto oli 152,2 miljoonaa euroa eli 10,2 % liikevaihdosta. Osingoksi Tieto on ehdottanut 1,37 euroa osakkeelta, jolloin osinkotuotto olisi 5,3 %.

Tuloksia torstaina esitellessään toimitusjohtaja Kimmo Alkio painotti, että markkinat ja liiketoimintasektori voivat hyvin: yhä useammat yritykset ja organisaatiot kautta maailman haluavat kiihdyttää liiketoimintansa uudistamista ja panostaa digitalisaatioon sekä tehokkuutensa parantamiseen.

Tieto odottaa markkinan jatkavan tasaista kasvuaan vuonna 2017 ja oman liikevoittonsa paranevan vuoden 2016 tulokseen nähden.

 

 

”Aina on mahdollista pystyä vielä parempaan. Siksi tulevaisuuskeskeinen ajattelu sekä liiketoiminnan ja osaamisen jatkuva uudistaminen ovat tulleet meille jäädäkseen.”

 

 

Industrial Prime

Kimmo alkio kertoi eilen Tiedon tuloksesta yhtiön uudella pääkonttorilla Espoossa.

 

 

Pitkäjänteinen kasvustrategia

Tiedon osakkeen kurssikehitys on vakuuttanut jo pitkään, sillä kuluneiden viiden vuoden aikana osakkeen arvo on käytännössä kaksinkertaistunut. Kysyimme toimitusjohtaja Kimmo Alkiolta, mitä kehitys peilaa.

Alkion mukaan Tieto on onnistunut toteuttamaan merkittävän, kokonaisvaltaisen ja hyvin toimivan uudistumisen ja muuttamaan samalla yhtiön toiminnan tulevaisuuskeskeiseksi.

– Kaiken lisäksi uudistuminen on tapahtunut siten, että tuotto sijoittajillekin on säilynyt hyvänä, Alkio lisää.

Viimeksi kuluneiden 4–5 vuoden kehitystä Alkio kuvailee ”hyvin kunnioitettavaksi”.

– Silti on aina mahdollista pystyä vielä parempaan. Tätä silmällä pitäen tulevaisuuskeskeinen ajattelu sekä liiketoiminnan ja osaamisen jatkuva uudistaminen ovat tulleet meille jäädäkseen.

Uudistuminen on tärkeää myös siksi, että Tiedolla on kaikilla mahdollisilla liiketoimintarintamilla vastassaan erittäin kovatasoinen kilpailu.

– Vaikka Tiedon maantieteellinen fokus on pohjoismaisissa asiakkaissa, alamme on globaalisti kilpailtu. Siksi kaikessa mitä teemme, palveluiden, hintakilpailukyvyn, laadun ja osaamisen pitää olla täysin globaalilla tasolla.

Alkio ja Tieto odottavat nousujohteisen trendin jatkuvan myös vuonna 2017. Strategiakin on selvä: vaikka jokaiselle vuodelle tehdäänkin oma operatiivinen vuosisuunnitelmansa, Tieto ei tuijota liikaa yksittäisiä kvartaaleja tai edes vuosia, vaan painottaa mieluummin pitkäjänteistä kokonaisvaltaisen kehittämisen linjaansa.

– Tämä työ on siitä mielenkiintoinen, että päivä saattaa alkaa tutkimalla tulevaisuutta ja puhumalla globaalien teknologiafirmojen kanssa siitä, mitä on luvassa joskus vuosien päästä. Sitten katsotaan, ovatko keskipitkän aikavälin investoinnit kohdallaan, ja päivän päätteeksi keskitytään vielä viikkotason indikaattoreihin ja pidetään huoli, että juuri nyt talo sykkii niin kuin pitääkin, Alkio kiteyttää.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares