Industrial Prime
Kuva viime torstain lanseeraustilaisuudesta, jossa viisi startupia saivat tilaisuuden esitellä datakeskeisiä ideoitaan. Kuvassa vasemmalta lukien Tiedon Datakeskeiset liiketoiminnot -yksikön markkinointipäällikkö Pirjo Virtanen sekä FIBO-voittajatiimin Teppo Hudson ja Tiago Sampaio.

Tieto lanseerannut uuden ideakiihdyttämönsä – yhteistyöllä datakeskeisistä ideoista totta

Industrial Prime FI | marraskuu 10, 2016

Shares

Industrial Prime FI

marraskuu 10, 2016

Tieto on lanseerannut ideakiihdyttämön Datakeskeiset liiketoiminnot -yksikkönsä sisällä.

Ideakiihdyttämön perusajatus on tarjota kenelle tahansa datakeskeisen idean omaavalle mahdollisuus yhdistää voimansa Tiedon kanssa.

Ratkaisu on houkutteleva etenkin yrityksille, joiden omat resurssit eivät saralla tai toisella idean kehittämiseen riitä. Tiedolla on tarjota yhteistyökumppanien tarpeisiin esimerkiksi toimitilat, henkilöstöä, teknologia-alusta tai toimiva liiketoimintamalli.

Ideakiihdyttämö toivottaa tervetulleeksi erilaisia ja erikokoisia yrityksiä lupaavista startupeista Tiedon omiin asiakkaisiin ja strategisiin kumppaneihin. Lisäksi ideakiihdyttämö tekee yhteistyötä korkeakoulujen sekä Tiedon muiden yksiköiden kanssa.

Tavoite on luoda yhdessä datakeskeisistä ideoista uusia tuotteita ja palveluja, joista voivat hyötyä yhteistyön molemmat osapuolet. Tiedolta korostetaan, että lopputuloksen omistusoikeus tulee useimmiten säilymään idean keksineellä yrityksellä. Tiedon oma hyöty piilee siinä, että se voi hyödyntää tuotetta tai palveluja omassa tarjoomassaan.

– Yhteistyön hedelmien avulla pystymme palvelemaan omia asiakkaitamme kokonaisvaltaisemmin. Näin voimme tehdä asiakkaistamme tyytyväisempiä ja kasvattaa heidän sitoutumistaan meihin, Datakeskeiset liiketoiminnot -yksikön johtaja Ari Järvelä Tiedolta kertoo.

Taneli Tikan vetämästä ideakiihdyttämöstä kiinnostuneet voivat lähettää hakemuksen Tiedon verkkosivujen kautta. Tikka käy yhdessä tiiminsä kanssa kaikki yhteydenotot läpi, ja mikäli ideassa nähdään olevan potentiaalia, hakijaan otetaan yhteyttä.

Ensimmäiset ideakiihdyttämöön hyväksytyt startupit on jo löydetty. Tieto järjesti lokakuussa työeläkeyhtiö Elon kanssa hackathonin, jonka päätteeksi Ask Neurons -tiimi palkittiin osallistumismahdollisuudella ideakiihdyttämöön.

Torstain lanseeraustilaisuudessa puolestaan tentattiin eri startupien datakeskeisiä ideoita, ja viidestä osallistujasta voittajaksi nousi FIBO.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares