Industrial Prime
Patrik Ekström aloitti Tiedon teknologia- ja modernisointipalveluiden johtajana 1. heinäkuuta 2016.

Tieto lanseerannut uuden OneCloud-palvelun – helpottaa ja tehostaa pilvipalvelujen hallintaa

Industrial Prime FI | marraskuu 23, 2016

Shares

Industrial Prime FI

marraskuu 23, 2016

Tieto lanseerasi tiistaina uuden pilvipalvelujen hallintaratkaisunsa Tieto OneCloudin.

Monet yritykset käyttävät nykyisin useita eri pilvipalveluja, tavoitteenaan maksimoida eri palvelujen tarjoamat hyödyt ja vähentää riippuvuutta yhdestä tietystä teknologiasta tai palveluntarjoajasta.

Tiedon teettämän tutkimuksen mukaan peräti yli kolmannes suurista pohjoismaisista yrityksistä käyttää useampaa kuin kymmentä IT-palvelujen tarjoajaa.

Uudella ratkaisullaan Tieto vastaakin haasteeseen, joka on varmasti ehtinyt jo tulla tutuksi lukemattomille yrityksille ja organisaatioille: useiden pilvipalveluntarjoajien ja monenlaisten pilvipalvelujen tehokas hallinta voi olla haastavaa.

OneCloud helpottaa ja tehostaa pilvipalvelujen hallintaa ja yhdistää eri pilvitoiminnot keskitetysti hallittuun ratkaisuun. Ratkaisun avulla johtavien pilvipalveluiden – niin julkisten kuin yksityistenkin – käyttö on mahdollista ilman sitoutumista johonkin tiettyyn teknologiaan.

– OneCloud auttaa asiakkaitamme saamaan kattavan yleiskuvan kaikista pilvipalveluistaan. Lisäksi se tarjoaa helpon tavan hallita useita eri pilviekosysteemejä yhden ja saman ratkaisun kautta. Tämä antaa asiakkaillemme mahdollisuuden keskittyä oman liiketoimintansa uudistamiseen ja uuden innovointiin, Tiedon teknologia- ja modernisointipalveluiden johtaja Patrik Ekström kertoo.

 

Data on teollisuudelle mahdollisuus – ja yhä myös mörkö

Ekström aloitti tehtävässään heinäkuun alussa siirryttyään Tiedolle Outokummulta, missä hän työskenteli yli neljän vuoden ajan tietohallintojohtajana.

Ekström on uudessa pestissään mies paikallaan, sillä hän omaa kokemusta tieto- ja teknologiapalveluista niin toimittajan kuin asiakkaankin näkökulmasta. Hän siis tietää, kuinka palveluita kehitetään asiakaslähtöisesti.

Myös teollisuus on Ekströmille tuttua kauraa. Siksi Industrial Prime FI päätti tarttua tilaisuuteen ja udella, miten teollisuuspiireissä suhtaudutaan dataan, digitalisaatioon, pilviin, esineiden internetiin ja muuhun uuteen ja ihmeelliseen.

Ekström kokee, että dataa pidetään turhan monissa teollisuusyrityksissä edelleen jonkinlaisena mörkönä. Tiedolla itsellään tosin on asiakkaina kosolti johtavia eri alojen teollisuusyrityksiä, jotka ovat heränneet digitalisaation tarjoamiin mahdollisuuksiin ja etsivät aktiivisesti keinoja uudistaa sen avulla liiketoimintaansa.

– Silti teollisuudessa ihmiset ovat monesti ylpeitä omasta osaamisestaan ja haluavat tietysti myös suojella työpaikkojaan. Jos sitten joku tulee sanomaan, että pian data ratkaiseekin kaiken, seurauksena on helposti vastareaktioita ja oman aseman puolustamista, Ekström pohtii.

Vastarinnasta huolimatta tosiasia on, että data tuo teollisuudelle paljon mahdollisuuksia. Tieto puhuu usein dualismista, siitä kuinka yritykset tänä päivänä joutuvat tasapainottelemaan kahden eri maailman välillä.

– Kun yritystä pitäisi modernisoida, herää kysymyksiä: Mitä tehdä kaikella sillä, mikä on jo olemassa? Kuinka integroida menestyksekkäästi uusi ja vanha maailma? Tässä on kosolti haastetta monille yrityksille. Tieto haluaa auttaa asiakkaitaan näiden haasteiden voittamisessa, ja OneCloudin myötä meistä tulee asiakkaillemme entistä vahvempi kumppani, Ekström summaa.

 

tieto-onecloud

OneCloud yhdistää Tiedon asiakkaiden julkiset, sisäiset ja Tiedon omat palvelinpalvelut yhdeksi kokonaisuudeksi, jota voi jatkossa hallinnoida kätevästi yhdellä käyttöliittymällä.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares